(FOTO, VIDEO) Ivica Kostelić ne odustaje: Na treningu u Norveškoj sprema se za svoj idući izazov – Grenland

Foto: Facebook

“Iznimno zahtjevan, ali i poučan trening u Norveškoj. Spremno dočekujem svoj idući izazov. 🙂

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajanje: 5 dana
Distanca: 132 km (od planiranih 220 km)
Najveća dnevna distanca: 28 km
Najniža temperatura: -14°C
Najjači vjetar: 22 m/s (79 km/h)”, napisao je Ivica Kostelić na svom Facebook profilu.

Jedan od najvećih hrvatskih sportaša Ivica Kostelić za Narod.hr o ‘odlasku’, novoj pustolovini, izazovu na Grenlandu: ‘Opraštati se znači polako umirati!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik Svjetskog kupa, osvajač malih kristalnih globusa, osvajač olimpijskih odličja, svjetski prvak, sve je to, ali i puno više, Ivica Kostelić. Sa zagrebačkog Sljemena vinuo se do zvijezda, i nije stao, nastavit će novom pustolovinom, novim izazovom na Grenlandu.

“Prelazak Grenlanda spada u krug polarnih putovanja. Ruta otprilike slijedi polarni krug i dugačka je oko 550 kilometara. Ruta preko Islanda započinje malo ispod polarnog kruga i kreće se prema jugu te iznimno prelazi 1000 m.n.v. dok se Grenlandska ruta većim dijelom nalazi između 1500 i 2000 m.n.v. Temperature na Islandu su bile između +5 i -14 Celzija, a na Grenlandu očekujemo do -30 Celzija. Vrijeme na Islandu može čak donijeti i kišu sredinom zime dok na Grenlandu takvo što nije slučaj. Jaki vjetrovi jedna su od sličnosti ta dva otoka. Na Islandu smo lani imali idealne snježne uvjete i tvrdu podlogu i ne vjerujem da će se takvo što ponoviti na Grenlandu. Za vrijeme našeg prelaska, u travnju, na Grenlandu su još uvijek zimski uvjeti i mekani snijeg pa očekujem da će biti fizički zahtjevnije s te strane”, opisao nam je u intervjuu prije nekoliko dana.

U nastavku pogledajte kako izgledaju pripreme:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.