(FOTO, VIDEO) Novak Đoković deklasiralo Nadala za rekordni sedmi trijumf na Australian Openu

Foto: fah

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković novi je rekorder Australian Opena sa sedam naslova pobjednika, nakon što je u nedjeljnom finalu odigranom u Rod Laver Areni u Melbourneu nadigrao Španjolca Rafaela Nadala sa 6-3, 6-2, 6-3 za samo dva sata i četiri minute igre te tako stigao do svog 15. naslova na Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to 53. dvoboj Đokovića i Nadala te njihovo 25. finale. Srpski tenisač je došao do svoje 28. pobjede nad Španjolcem, a u finalima sada vodi sa 15-10. Đoković i Nadal su se samo jednom prije ovog današnjeg meča susreli na Australian Openu, u finalu 2012. godine, u kojem je također trijumfirao Đoković, ali je meč odlučen u petom setu, tek nakon pet sati i 53 minute igre, što je i dalje najduže finale na Grand Slam turnirima u povijesti.

Za razliku od tog dvoboja, u ovogodišnjem finalu Australian Opena srpski tenisač je bio nadmoćan od prvog poena, posebno u gemovima kada je bio na početnom udarcu. Tako je Đoković u prvom setu izgubio svega jedan poen na servisu, u drugom ih je izgubio pet, a u trećem, u kojem je Nadal došao do jedine prilike za ‘break’, još sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Đokoviću za osvajanje prvog seta dovoljan bio ‘break’ u drugom gemu, u drugom setu je slomio Nadalov servis u petom i sedmom gemu, a u trećem setu je do ‘breaka’ došao u trećem i devetom gemu.

Na prvu meč-loptu Đoković je promašio bekhend, što mu je bila tek deveta neforsirana pogreška u meču, a na drugu je dočekao Nadalovu 28. pogrešku za rekordni sedmi naslov u Melbourne Parku.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Osim trofeja Normana Brooksa, Đoković je za trijumf na ovogodišnjem Australian Openu zaradio 4,1 milijun australskih dolara. Nadal je ostao na 17 Grand Slam naslova i jednom osvojenom Australian Openu, a za poraz u finalu je nagrađen sa 2,1 milijunom australskih dolara.

Australian Open, tenisači – finale

Novak Đoković (Srb/1) – Rafael Nadal (Špa/2) 6-3, 6-2, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.