(FOTO, VIDEO) Rakitić donio pobjedu Barceloni nad Napolijem

epa07761482 Nikola Maksimovic (R) of SSC Napoli in action against Carles Perez (L) of FC Barcelona during the friendly soccer match between SSC Napoli and FC Barcelona at the Hard Rock Stadium in Miami, Florida, USA, 07 August 2019. EPA/CRISTOBAL HERRERA

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić postigao je pobjednički pogodak u srazu Barcelone i Napolija odigranom u noći sa srijede na četvrtak u Miamiju, u kojem su Katalonci slavili sa 2-1 (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o prvom izdanju La Liga – Serie A kupa, u kojem se momčadi iz španjolske i talijanske prve lige natječu za trofej koji će osvojiti bolja momčad iz dvije utakmice.

Barcelona je na Hard Rock stadionu u Miamiju formalno igrala kao domaćin, a vodeći pogodak za Katalonce postigao je Sergio Busquets u 38. minuti preciznim udarcem sa 18 metara. Samo četiri minute poslije Napoli je izjednačio kad je Umtiti skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja Callejona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu Barceloni donio je Ivan Rakitić u 79. minuti kad je neobranjivim udarcem s ruba kaznenog prostora poslao loptu u desni donji kut Napolijevih vrata.

Uzvratna utakmica na rasporedu je u subotu, 10. kolovoza, a Napoli će formalno biti domaćin na stadionu sveučilišta Michigan u Ann Arboru. Dvoboj će započeti u 23 sata po srednjoeuropskom vremenu.

U ovom natjecanju ne vrijedi pravilo “više postignutih golova u gostima” pa će u slučaju pobjede Napolija od jednog gola razlike u osnovnih 90 minuta utakmice o pobjedniku premijernog izdanja La Liga – Serie A kupa odlučivati udarci s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.