(FOTO) Započele pripreme za SP u Rusiji: Hrvatska reprezentacija otputovala u Rovinj

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija je pripreme za Svjetsko prvenstvo započela u subotu, 26. svibnja, okupljanjem u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon okupljanja u Zagrebu “vatreni” odmah sele u Rovinj gdje će odraditi prvi dio priprema. U Rovinju će boraviti do 2. lipnja, a potom putuju u Liverpool gdje će dan kasnije odmjeriti snage protiv Brazila. Od 4. do 7. lipnja hrvatska vrsta će boraviti u Opatiji, a trenirat će na Rujevici, a 8. lipnja će u Osijeku odigrati utakmicu protiv Senegala. Bit će to posljednji pripremni susret uoči Svjetskog prvenstva, a 11. lipnja reprezentacija putuje u Rusiju.

“Brazil i Senegal bit će nam dobre provjere prije Svjetskog prvenstva, pokazat će nam i dobre i loše strane. Brazil je svjetska sila i bit će nam teško”, kazao je stoper Matej Mitrović, koji je osvojio je naslov prvaka Belgije sa Club Bruggeom čiji je trener Ivan Leko.

“Nisam igrao zadnjih nekoliko utakmica zbog problema s leđima, ali zadovoljan sam sezonom. Osvojili smo naslov prvaka, a sada smo željni došli na pripreme reprezentacije”, kazao je Mitrović, koji se ne zamara time da će s popisa putnika za Rusiju otpasti jedan stoper: “Nisam opterećen time. Konkurencija je žestoka, a na izborniku je da odabere. Koga god postavi u momčad, neće pogriješiti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu utakmicu na SP-u Hrvatska igra 16. lipnja protiv Nigerije u Kalinjingradu, pet dana kasnije je susret protiv Argentine u Nižni Novgorodu, a posljednji nastup u skupini imat će 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda.

“Naše je finale prva utakmica s Nigerijom, ta je možda i najbitnija. Nigerijci su jako dobra momčad i bit će zanimljivo i teško. Tom utakmicom otvaramo vrata drugog kruga”, istaknuo je napadač Hoffenheima Andrej Kramarić.

Kramarić je imao još jednu odličnu sezonu u Hoffenheimu, koju je okončao sa 13 golova i 7 asistencija u Bundesligi. “Zadovoljan sam svojom sezonom u Hoffenheimu i daj Bože da tako bude i u reprezentaciji. Kroz sezonu sam u klubu igrao na različitim pozicijama, pa se i vidim na više pozicija u reprezentaciji, a ne samo na jednoj. No, znamo koja je moja najdraža pozicija. Pružit ću sve što mogu, jer svi znamo što znači igrati na Svjetskom prvenstvu. Meni je ovo prvo Svjetsko prvenstvo, a nadam se da ćemo se vratiti jednako sretnih lica kao i na ovom okupljanju. Smatramo da smo obitelj i samo tako možemo do pravog rezultata”, izjavio je Kramarić okupljenim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na okupljanje u Zagrebu zbog klupskih obaveza nisu stigli Luka Modrić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren i stoper RB Salzburga Duje Ćaleta-Car. Večeras se u finalu Lige prvaka u Kijevu sastaju Real Madrid i Liverpool, boje Reala brane kapetan reprezentacije Luka Modrić te Mateo Kovačić, dok dres Liverpoola nosi Dejan Lovren. Na upit kakve su njegove prognoze, Kramarić je odgovorio: “Sigurno je da će nam se jedan ili dvojica vratiti kao pobjednici. No, moja je želja da i nakon finala svi budu zdravi, odnosno da se nitko ne ozljedi”.

“Vatreni” će u Rusiji imati kamp u odmaralištu “Šumska rapsodija”, koji se nalazi u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-tak kilometara od Sankt Peterburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.