Francuska protiv Hrvatske u Parizu: Strah od novog potopa ili ipak povratak Vatrenih?

Foto: fah

Repriza finala Svjetskog nogometnog prvenstva, Francuska protiv Hrvatske večeras u Parizu…?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ovo je tek formalno točno, naime, Hrvatska će znatno oslabljena na noge Francuskoj, koja je na startu Lige nacija u gostima pobijedila neugodnu Švedsku, dok su Vatreni doživjeli težak poraz od Portugala u Portu. Drugim riječima, nemali je broj onih koji se boje da bi Hrvatska mogla doživjeti potop od reprezentacije koju dosad NIKAD nije pobijedila, gubili smo četiri puta i u dva navrata remizirali. Posebno bole porazi sa svjetskih prvenstava, u polufinalu SP-a 1998. 2:1 i u finalu 2018. 4:2.

Hrvatska će večeras ponovno igrati bez kapetana Luke Modrića, Ivana Rakitića, neće biti Šime Vrsaljka, a u odnosu na finale SP-a od prije dvije godine nema ni Marija Mandžukića, koji se odavno oprostio od vatrenog dresa. Francuska će biti oslabljena neigranjem najveće zvijezde Mbappea, no njihov izbor igrača je zastrašujući.

Naime, Francuzi bi trebali istrčati u sljedećoj postavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lloris – Hernandez, Lenglet, Upamecano – Mendy, Nzonzi, Kante, Sissoko – Griezmann – Ben Yedder, Martial

Naravno, svjestan da se nešto mora mijenjati, iako mu je manevarski prostor sužen, hrvatski izbornik Zlatko Dalić također će pokušati promijeniti prvi sastav u odnosu na onaj koji je istrčao u Portu. Vrlo vjerojatno će od prve minute igrati Ivan Perišić te Marcelo Brozović, koji su u Portu ulaskom unijeli kakvu takvu živost u igru anemičnih Vatrenih. Postoji mogućnost da zaigra i Ante Budimir, a da Andreja Kramarića ne bude u prvih 11. Ivan Perišić bi trebao igrati na lijevom krilu, dok bi na desnom Ante Rebić mogao zamijeniti Josipa Brekala. Moguće je, s obzirom na ono što je izbornik vidio protiv Portugala, da ispadnu oba beka iz igre, pritom mislimo na Barišića i Jedvaja, iako Dalić nema širok izbor za bočne pozicije, posebno u kontekstu činjenice da neće biti Vrsaljka. U igru bi mogli Melnjak i Uremović

Podsjetimo na finale od prije dvije godine u Moskvi. Hrvatska se sjajno držala prvih 45 minuta, čak je igrala i bolji nogomet, no na odmor s vodstvom od 2:1 su otišli Francuzi. Mario Mandžukić je zabio u 18 minuti autogol, dok je deset minuta prekrasnim golom Perišić izjednačio, u vodstvo je Francuze iz dvojbenog jedanaesterca doveo Griezmann, i to sedam minuta prije kraja poluvremena. Na kraju je, kako smo već spomenuli, završilo 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, večeras od 20:45 na Saint-Denisu Francuska i Hrvatska igraju susret 2. kola skupine A3 Lige nacija. U drugoj utakmici sastaju se Švedska i Portugal. Obje se utakmice, nažalost, igraju bez nazočnosti gledatelja.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.