Frankfurt slavi hrvatskog trenera – Niko Kovač uspio!

U drugoj utakmici razigravanja za ostanak u Bundesligi Eintracht mašeg Nike Kovača je s 1:0 slavio kod Nurnberga i tako izborio opstanak budući da je prvi okršaj ovih rivala završio bez pobjednika (1:1). Nakon prve utakmice većina nogometne javnosti davala je veće šanse za opstanak Nurnbergu zbog prednosti domaćeg terena.
 
Utakmicu u Nurnbergu odlučio je Haris Seferović u 66. minuti nakon sjajnog prodora i ubačaja Mijata Gaćinovića s lijeve strane. Švicarskom napadaču je to prvi gol nakon pola godine i tek četvrti u sezoni.
 
Velika zasluga hrvatskog trenera je to što je Eintracht na vrućem terenu bio apsolutno bolja momčad, tako da domaćin u 90. minuta utakmice nije uputio nijedan udarac u okvir gola! Za razliku od domaćina, gost je propustio niz izglednih prilika za pogodak.
 
Kovač je Eintracht preuzeo u ožujku, a imao je samo jedan zadatak – ostaviti momčad u ligi. Uspio je iako je u prvih pet utakmica upisao četiri poraza te iako je u zadnjem kolu primljenim pogotkom u 89. minuti otišao u razigravanje.
 
Deset tisuća navijača velikog njemačkog prvoligaša iz Frankfurta, jednog od najnogometnijih gradova Europe, doputovalo je na odlučujuću utakmicu. Desetine tisuća gledale utakmicu na video zidu stadiona u Frankfurtu ili ulicama grada. Naime, poznato je da Eintracht ima najvjernije navijače u Bundesligi bez obzira na rezultate kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je sudac odsvirao kraj, slavlje je moglo početi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.