Froome: Moja pobjeda na Giru nije sporna, sve je čisto!

Foto: fah

Britanski biciklist Chris Froome (33) izjavio je da njegova pobjeda na utrci Giro d’Italia ne može biti dovedena u pitanje unatoč tome što još nije okončana istraga njegova prošlogodišnjega pozitivnog dopinškog testa na Vuelti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moja pobjeda na Giru nije sporna, sve je čisto. Svaki dan sam bio na dopinškoj kontroli, prije i poslije svake etape. Nisam napravio nikakav prekršaj i to će uskoro biti svima jasno, čim se objave rezultati istrage u vezi prošlogodišnjeg slučaja na Vuelti”, izjavio je Froome, koji je prošle godine po četvrti puta osvojio Tour de France, te je slavio na Vuelti.

No, upravo je na Vuelti bio pozitivan na dopinškom testu nakon jedne etape. U njegovom tijelu pronađena je previsoka razina salbutamola, lijeka koji se koristi za astmu. Istraga tog slučaja još traje i odluka se očekuje u kolovozu ove godine.

Froome sada ima naslove pobjednika sa sve tri Grand Tour utrke, a to je uspjelo još samo šestorici biciklista, Francuzima Jacquesu Anquetilu i Bernardu Hinaultu, Talijanima Feliceu Gimondiju i Vincenzu Nibaliju, Belgijancu Eddyju Merckxu te Španjolcu Albertu Contadoru. Također, pridružio se Merckxu i Hinaultu na listi onih koji su bili aktualni prvaci na sve tri Grand Tour utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.