Gerard Piqué – genij s kvocijentom inteligencije koji premašuje 140 najpoznatiji je zagovaratelj katalonske nezavisnosti!

Foto: fah

Jedan od najboljih obrambenih nogometaša svijeta, igrač Barcelone, Gerard Piqué, suočio se sa zviždukom navijača u Madridu, ali i brutalnim uvredama na treningu španjolske reprezentacije, nakon što je nedvosmisleno podržao referendum o nezavisnosti Katalonije. Nogometaš Barcelone umjesto potpore i razumijevanja suigrača iz reprezentacije dobio je dodatnu porciju uvreda. Tako mu je kapetan Reala Sergio Ramos poručio da je zvižduke mogao i očekivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nedvosmislenih izjava Gerarda Piquéa i kritiziranja španjolske vlasti, preselio se na reprezntativni kamp u Las Rozasu kraj Madrida, piše portal Goal.com/hr. Prema nekim informacijama Pique bi se od španjolskog dresa mogao oprostiti i ranije nego što je mislio. Naime, posljednje utakmice za Furiju obrambeni igrača Barcelone trebao je odigrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Hoće li doista izdržati tako dugo?

“On je predsjednik vlade koji putuje svijetom i ne zna govoriti engleski, to je njegova razina”, kritizirao je u nedjelju Pique španjolskog premijera Mariana Rajoya, a jučer je na Twitteru uputio i riječi kritike na račun potpredsjednice vlade Soraye Sáenz de Santamaríje.

Pique se prometnuo u najotvorenijeg zagovaratelja neovisnosti Katalonije kad su nogometaši u pitanju. Jednostavno, tvrdi, više ne može podnositi represiju centralne vlasti u Madridu. Kap koja je prelila čašu bio je nedjeljni referendum o nezavisnosti Katalonije koji su španjolske vlasti nastojale zaustaviti svim sredstvima, uključujući i nasilje.  Danas je Katalonija provela dan u općem štrajku, kojem su se pridružili i katalonski klubovi Giorona, Espanyol te Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su nogometaši u pitanju najžešći oponent Piqueu je Realovac Ramos, s kojim se Katalonac u nekoliko navrata sukobljavao na terenu, ali i verbalno van njega.

“Piquéov tvit (poziv na izlazak na referendum) nije bio najbolja stvar ako nije htio da mu zvižde. Svatko može reći što misli, ali ja sam, kao kapetan, uvijek zabrinut za atmosferu u momčadi, Piqué je znao što čini, možda to nije bilo pravo vrijeme da to učini i to ne pomaže puno”, rekao je Ramos.

Španjolski mediji tako tvrde, a pogotovo Diario AS, kako je odnos Ramosa i Piquéa “nepovratno narušen”. Sve se to događa uoči za Španjolsku važne utakmice protiv Albanije u petak u Alicanteu. Mediji bliski Realu, posebno Marca, tvrde da je Furiji u ovom trenutku potrebno jedinstvo koje ”neki svojim postupcima i izjavama ruše.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, oni koji smatraju kako je Pique razmaženi nogometaš koji ”ne zna što govori” nemaju pravo. Naime, kvocijent inteligencije Piquea premašuje 140, što je razina genija. jedno je vrijeme boravio na sveučilištu Harvard. Ono što prijatelji ovog impulzivnog Katalonca smatraju manom je njegova temperamentnost. Čovjek jednostavno ne koristi diplomatski rječnik i bez dlake je jeziku. U tome je donekle sličan Ramosu.

Pique je na Harvardu pohađao  tečaj “Biznis zabave, medija i sporta”, uz nekolicinu drugih poznatih sportaša, navodi u svom članku Goal.com/hr.  Gerard je prošli mjesec držao i predavanje studentima na Harvardu kako bi svoj klub otvorio prema svijetu.  Na Svjetskom prvenstvu, nakon što je Španjolska 2010. godine osvojila naslov svjetskog prvaka, Piqué je nakratko bio obučen u zastavu Katalonije. Zbog čega mnogi izvode zaključak da bi  mogao prije vremena reći zbogom Španjolskoj. Posebno ako navijači iz Madrida nastave s uvredama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.