Gerrard priprema odlazak iz Liverpoola

Steven Gerrard, 34-godišnji bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije i ikona Liverpoola, priprema se obznaniti da namjerava napustiti klub u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru, objavili su u četvrtak britanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni ugovor Stevena Gerrarda s Liverpoolom završava na kraju ove sezone, a mnogi britanski mediji, među kojima su BBC i Sky Sports, u četvrtak su objavili vijest da će 34-godišnji veznjak od sljedeće sezone zaigrati za klub u američkom MLS-u (Major League Soccer).

Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers u više je navrata isticao koliko uživa u radu s Gerrardom, odbacujući špekulacije da između njih dvojice postoji sukob. Rodgers je obznanio i da je Gerrardu ponuđen novi ugovor.

“Proveo je ovdje 16 godina i on je čovjek koji zaslužuje naše najdublje poštovanje. Trebamo mu dati vremena da razmisli”, izjavio je Rodgers te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je vjerojatno najbolji igrač koji je ikada igrao u Premier ligi i uživao sam u svakoj minuti rada s njim.”

Gerrard je u dresu Liverpoola odigrao gotovo 700 utakmica, a kao kapetan je predvodio momčad koja je 2005. nevjerojatnim preokretom u finalnoj utakmici protiv Milana u Istanbulu osvojila naslov pobjednika Lige prvaka. Prošle je sezone bio jedan od tragičara u završnim kolima prvenstva, kad je Liverpool izgubio utrku s Manchester Cityjem i ispustio priliku za osvajanje naslova engleskog prvaka, prvi nakon 24 godine posta.

Liverpool je trenutno tek na osmom mjestu ljestvice Premier lige s 29 bodova iz 20 utakmica, a Gerrard je u četvrtak bio dvostruki strijelac iz kaznenih udaraca u prvenstvenom dvoboju s posljednjeplasiranim Leicester Cityjem na svom Anfieldu. Liverpool je ispustio vodstvo od 2-0 i na kraju osvojio samo bod (2-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao jedan od mogućih MLS klubova koji bi mogao angažirati Gerrarda spominje se aktualni prvak LA Galaxy, ali je predsjednik kluba Chris Klein odbio komentirati vijest da će baš Los Angeles biti novo odredište Liverpoolove ikone. LA Galaxy je do naslova prvaka prošle sezone predvodio Irac Robbie Keane, koji je u sezoni 2008/09. bio Gerrardov suigrač u Liverpoolu, a od 2007. do 2012. prva zvijezda kluba bio je David Beckham, Gerrardov dugogodišnji suigrač u engleskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.