Povratak Nadala nakon dvomjesečne stanke

Foto: fah

Španjolska teniska zvijezda, 28-godišnji Rafael Nadal, u petak će na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju prvi put biti u akciji nakon dvomjesečne stanke zbog operacije slijepog crijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mubadala World Tennis Championship tradicionalni je ekshibicijski turnir šestorice teniskih zvijezda kojim se već šest godina najavljuje skori početak nove sezone. U četvrtak su Britanac Andy Murray i Švicarac Stan Wawrinka pobjedama nad Španjolcima Felicianom Lopezom i Nicolasom Almagrom izborili mjesto u polufinalu i sudar s dvojicom najvećih zvijezda, Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom.

Murray se namučio za pobjedu u tri seta (7-6, 5-7, 6-4) nad Lopezom koji je u turnir ušao kao zamjena za ozlijeđenog Francuza Gaela Monfilsa, dok je aktualni pobjednik Australian Opena Stan Wawrinka u dva seta (6-3, 6-2) nadigrao Almagra koji je zamijenio ozlijeđenog Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu.

Murray će u petak u polufinalu (14 sati) igrati protiv Rafaela Nadala, a nakon toga će se za mjesto u finalu boriti Wawrinka i Novak Đoković koji je pobjednički trofej i nagradu od 250.000 dolara osvajao na posljednja tri izdanja ovog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalu će to biti prvi meč nakon što je izvan terena proveo više od dva mjeseca, a prošlu sezonu morao prekinuti zbog operacije slijepog crijeva. Španjolac je posljednji meč odigrao još krajem listopada 2014. godine u četvrtfinalu ATP turnira u Baselu, gdje ga je na senzacionalan način svladao najmlađi član “Top 100” društva, 18-godišnji Zagrepčanin Borna Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.