Giro: Četvrta etapna pobjeda Vivianija, bez promjena na vrhu

Foto: fah

Talijanski biciklist Elia Viviani (Quick-Step) odnio je i četvrtu etapnu pobjedu na ovogdišnjem Giru d’Italia, nakon što je u srijedu bio najbrži u završnom sprintu 17. etape, vožene od Rive del Garda do Isea u dužini od 154,8 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viviani je do pobjede stigao unatoč probušenoj gumi i promjeni stražnjeg kotača sredinom etape, kad je još tempo glavne skupine bio umjeren pa je najboljem sprinteru na ovogodišnjem Giru bilo moguće promijeniti kotač i vratiti se u glavnu skupinu.

Viviani je u završnom sprintu došao u najbolju poziciju i uspio za dužinu kotača pobijediti Irca Sama Bennetta (Bora Hansgrohe). Treći je ciljem prošao Niccolo Bonifazio (Bahrain-Merida). Viviani je u redoslijedu sprintera za 58 bodova bolji od Bennetta i nema sumnje da će biti najbolji i na kraju Gira.

U ukupnom redoslijedu nije bilo nikakvih promjena. Britanac Simon Yates (Mitchelton-Scott) zadržao je 56 sekundi prednosti ispred Nizozemca Toma Dumoulina (Sunweb), a trećeplasirani Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) zaostaje već za tri minute i 11 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je na rasporedu 18. etapa od Abbiategrassa do Prata Nevosa, dužine 196 km, u kojoj će opet do izražaja doći penjači, jer se radi o brdskom cilju sa završnim usponom od 14 km u kojem će biciklisti svladati gotovo 1000 metara razlike u nadmorskoj visini.

Giro d’Italia, 17. etapa (Riva del Garda – Iseo, 154,8 km)
1. Elia Viviani (Ita/Quick-Step) 3:19:57
2. Sam Bennett (Irs/Bora Hansgrohe) isto vrijeme
3. Niccolo Bonifazio (Ita/Bahrain-Merida)
4. Danny van Poppel (Niz/Lotto NL-Jumbo)
5. Jens Debusschere (Bel/Lotto Soudal)
6. Kristian Sbaragli (Ita/Israel CA)
7. Jean-Pierre Drucker (Luk/BMC)
8. Sacha Modolo (Ita/Drapac-Cannondale)
9. Andrea Vendrame (Ita/Androni Giocattoli)
10. Jose Goncalves (Por/Katjuša Alpecin)

1. Simon Yates (VB/Mitchelton-Scott) 69:59:11
2. Tom Dumoulin (Niz/Sunweb) +56
3. Domenico Pozzovivo (Ita/Bahrain) +3:11
4. Chris Froome (VB/Sky) +3:50
5. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ) +4:19
6. Rohan Dennis (Aus/BMC) +5:04
7. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana) +5:37
8. Pello Bilbao (Špa/Astana) +6:02
9. Richard Carapaz (Ekv/Movistar) +6:07
10. George Bennett (NZ/LottoNL-Jumbo) +7:01

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.