Giro d’Italia: Ekvadorac Richard Carapaz zadržao vodstvo uoči zadnje etape

Foto: fah

Ekvadorac Richard Carapaz, član momčadi Movistar Team zadržao je vodstvo u ukupnom poretku biciklističke utrke Giro d’Italia uoči sutrašnje posljednje etape, 17 km dugačkog kronometra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotnjoj 20. etapi, 194 km dugačkoj brdskoj dionici od Feltrea do Croce d’Aune-Monte Avene pobijedio je Španjolac Pello Bilbao iz Astane s rezultatom 5:46:02 sati. Drugi je ciljem u vremenu pobjednika prošao njegov sunarodnjak Mikel Landa (Movistar Team), dok je treći s dvije sekunde zaostatka bio Talijan Giulio Ciccone, član momčadi Trek – Segafredo.

Ekvadorac Carapaz osvojio je četvrto mjesto sa četiri sekunde zaostatka, a u njegovom vremenu ciljem je prošao i njegov glavni kandidat za ukupnu pobjedu Talijan Vincenzo Nibali (Bahrain – Merida). Slovenac Primož Roglič etapu je završio na 14. mjestu sa 54 sekunde zaostatka i ostao je bez treće pozicije u ukupnom poretku, a time i bez izgleda za ukupnu pobjedu.

Pobjednika će razriješiti sutrašnji kronometar u Veroni u koji Carapaz ulazi sa skoro dvije minute prednosti pred Nibalijem, dok Španjolac Mikel Landa na trećem mjestu ima 2:53 minute zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:

1. Pello Bilbao (Špa/Astana Pro Team) 5:46:02
2. Mikel Landa (Špa/Movistar Team) isto vrijeme
3. Giulio Ciccone (Ita/Trek – Segafredo) +2
4. Richard Carapaz (Ekv/Movistar Team) +4
5. Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain – Merida) +4
6. Tanel Kangert (Est/EF Education First) +15
7. Mikel Nieve (Špa/Mitchelton – Scott) +15
8. Valentin Madouas (Fra/Groupama – FDJ) +25
9. Rafal Majka (Polj/BORA – hansgrohe) +44
10. Domenico Pozzovivo (Ita/Bahrain – Merida) +44…

UKUPNI POREDAK:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Richard Carapaz (Ekv/Movistar Team) 89:38:28
2. Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain – Merida) +1:54
3. Mikel Landa (Špa/Movistar Team) +2:53
4. Primož Roglic (Slo/Team Jumbo – Visma) +3:06
5. Bauke Mollema (Niz/Trek – Segafredo) +5:51
6. Miguel Ángel López (Kol/Astana Pro Team) +7:18
7. Rafal Majka (Polj/BORA – hansgrohe) +7:28
8. Simon Yates (VB/Mitchelton – Scott) +8:01
9. Pavel Sivakov (Rus/Team INEOS) +9:11
10. Ilnur Zakarin (Rus/Team Katusha – Alpecin) +12:50…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.