Giro d’Italia – Zakarinu etapa, Polanc i dalje u vodstvu

Foto: fah

Rus Ilnur Zakarin, član momčadi Katuša pobjednik je 13. etape biciklističke utrke Giro d’Italia, dok je Slovenac Jan Polanc iz momčadi UAE Team Emirates zadržao vodstvo u ukupnom poretku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakarin je 196 kilometara dugačku brdsku etapu od Pinerola do Ceresole Realea prošao za pet sati, 34 minuta i 40 sekundi. Drugi je ciljem sa 35 sekundi zaostatka prošao Španjolac Mikel Nieve (Mitchelton – Scott), dok je treći bio njegov sunarodnjak i imenjak Landa (Movistar Team) s minutom i 20 sekundi zaostatka.

U ukupnom poretku vodstvo je zadržao Slovenac Jan Polanc (UAE Team Emirates) sa 2:25 minute prednosti pred još jednim Slovencem Primožom Roglićem (Team Jumbo – Visma), dok se Zakarin probio na treće mjesto sa 2:56 minuta zaostatka.

U subotu je još jedna brdska etapa, 131 km od Saint-Vincenta do Courmayeura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:

1. Ilnur Zakarin (Rus / Team Katusha – Alpecin) 5:34:40
2. Mikel Nieve (Špa/ Mitchelton – Scott) +35
3. Mikel Landa (Špa / Movistar Team) +1:20
4. Richard Carapaz (Ekv / Movistar Team) +1:38
5. Bauke Mollema (Niz / Trek – Segafredo) +1:45…

UKUPNO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Jan Polanc (Slo / UAE Team Emirates) 54:28:59
2. Primož Roglic (Slo / Team Jumbo – Visma) +2:25
3. Ilnur Zakarin (Rus / Team Katusha – Alpecin) +2:56
4. Bauke Mollema (Niz / Trek – Segafredo) +3:06
5. Vincenzo Nibali (Ita / Bahrain – Merida) +4:09…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.