Glory: Filipović izgubio od Bonjaskog odlukom sudaca

U zagrebačkoj Areni sinoć je održan kick boks spektakl ‘Glory 14’, a u glavnoj borbi Remy Bonjasky odlukom sudaca pobijedio je Mirka “Cro Cop” Filipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihova druga borba, revanš 12 godina nakon Mirkove pobjede na K1 turnir u Fukuoki. Tada je Filipović slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Bio je ovo Filipoviću biti treći nastup i peti meč u jednoj od najljepših dvorana Europe. Prvi put je nastupio 2012. na Cro Cop Final Fightu da bi otprilike godinu dana kasnije u istoj dvorani ostvario jedan od svojih životnih snova. Na završnici K-1 WGP Finala Filipović je svladao tri protivnika u jednoj noći i okitio se naslovom pobjednika prestižnog turnira.

“Leteći gospodin”, kako nazivaju legendarnog Bonjaskyjog, u Zagrebu je imao svoj posljednji nastup u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uvodnim borbama nastupila su četiri hrvatska borca.

Slavili su njih tri, a Mladen Brestovac i Igor Jurković na uistinu poseban način.

Prvi od hrvatskih boraca u ring je izašao Mladen Kujundžić koji je pošteno istuka bosanskog borca Mehića, kojem doktor nije dozvolio povratak u treću rundu. Igor Jurković je nokautirao Michaela Dutta u prvoj rundi, dok je Mladen Brestovac oduševio publiku u Areni high kickom slavivši protiv Jahfara Wilnisa. Teo Mihelić nije bio te sreće. Njegov protivnik mu je u prvoj rundi napravio veliku posjekotinu, a doktor je procijenio da takav ne može nastaviti borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borilački spektakl u Areni pratio je i legendarni boksač Evander Holyfield, bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji koji je tijekom sjajne karijere dva puta pobijedio Mikea Tysona, a rušio je i majstore kao što su George Foreman, Larry Holmes, Riddick Bowe, Ray Mercer…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.