(VIDEO) Gold Cup: Nogometaši SAD-a prvi finalisti nakon pobjede nad Kostarikom

Foto: fah

Nogometna reprezentacija SAD-a izborila je mjesto u finalu Gold Cupa, prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba, nakon što je u polufinalu svladala Kostariku sa 2-0 (0-0) u utakmici odigranoj u Arlingtonu, predgrađu Dallasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci su poveli u 72. minuti pogotkom Jozyja Altidorea na asistenciju iskusnog Clinta Dempseyja. Upravo je Dempsey zapečatio sudbinu Kostarikanaca kad je u 82. minuti postigao pogodak za konačnih 2-0.

Drugo polufinale, u kojem se sastaju Meksiko i Jamajka, na rasporedu je u noći s nedjelje na ponedjeljak (3 sata ujutro po srednjeeuropskom vremenu), a bit će odigrana na stadionu Rose Bowl u Pasadeni, predgrađu Los Angelesa.

Finalni dvoboj bit će odigran u noći sa srijede na četvrtak (3.30 iza ponoći) na Levis stadionu u Santa Clari, gdje svoje utakmice kao domaćin igra NFL momčad San Francisco 49ers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.