Goran Ivanišević o inicijativi Novaka Đokovića i Adria Touru: ”Ovo će biti teniski spektakl na Balkanu”

Foto: Instagram/Novak Đoković

Bivši hrvatski tenisač, danas trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, našao se u ulozi direktora regionalnog teniskog Adria Toura, koji će se u Zadru održati 20. i 21. lipnja. Naime, kako turnir organizira Đoković u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom tako je Goran direktor jer su ga oni tamo i postavili. Bez Ivaniševića se u Zadru regionalni ”spektakl” ne bi ni održao. Na turniru će se okupiti jedan dio poznatih tenisača, ali ne i oni najveći, poput Rafaela Nadala ili Rogera Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Turnir će se igrati na zemlji, bili smo spremni i na beton, ali su se iz Novakovog tima ipak odlučili za zemlju. Čekamo konačnu potvrdu o broju navijača koji će nam biti dopušten. Bit će stadion za devet tisuća ljudi koji će se montirati ovaj tjedan, a ja se nadam da će nam dozvoliti pola tog kapaciteta da ipak publika vidi te najbolje igrače na svijetu”, rekao je Goran Ivanišević te je dodao:

“Ovo je jedna svjetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u prekrasnom svjetlu, kao korona-free zemlju, te pozovemo turiste. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad s ona dva Davis Cup susreta što je organizirao nevjerojatno. Ne sumnjam da će i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i tenisači koji dođu izvana biti iznimno zadovoljni.”

Goran Ivanišević će na turniru sudjelovati i kao trener srpskog tenisača, u čijem je timu od prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, regionalni ”Adria Tour” nastao je na inicijativu Novaka Đokovića te će se održati u nekoliko zemalja ”regije”, a uz Đokovića će igrati Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, dok će u Zadru nastupiti Marin Čilić i Borna Ćorić.

Goran Ivanišević je govorio i o Balkanu, pokazavši još jednom da dio sportaša i zemljopis nisu baš u najboljim odnosima. Teško Zadar, koji će biti jedna od postaja Adria Toura, možemo nazvati Balkanom, posebno ako je od Zadra do Splita stotinjak kilometara. Oliver Dragojević pjevao je o Splitu kao o ”cvitu Mediterana”.

“Novak je već i prije imao ideju da se organizira jedan ‘tour’, odnosno par egzibicijskih mečeva u Beogradu, Sarajevu, Hrvatskoj. Teško je to organizirati, pogotovo s uobičajenim rasporedom tenisača. Ova korona, koliko god je zla i nesreće donijela, omogućila je i ‘Adria Tour’. Novak me pitao kako bi se mogla uključiti Hrvatska, ja sam provjerio s Hrvatskim teniskim savezom i uz njihovu pomoć odabrali smo Zadar. Novakova želja se ispunila i uz ovu ekipu koja dolazi mogu reći da će ovo biti teniski spektakl na Balkanu”, komentirao je inicijativu svog šefa, Novaka Đokovića, Goran Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.