Goran Ivanišević: ‘U tenisu kad nisi dobar, gubiš’

Foto: Fah

Legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević uskočio je u ulogu trenera Novaka Đokovića na dva tjedna, a suradnju bi mogli i nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve se dogodilo nenadano, preko noći, ne mogu reći da sam to očekivao. Cijeli prvi tjedan bio je za pamćenje, veliko priznanje i čast za mene, i kao osobu i kao trenera. U njemu sam opet počeo uživati na teniskom terenu, što u proteklih godinu dana baš i nije bio slučaj. Više sam s Novakom komunicirao u sat vremena nego sa svojim bivšim igračem (Raonić) u cijeloj godini. Samo se po tom nivou komunikacije vidi zašto je čovjek broj jedan. Perfekcionist je koji svakim danom želi biti još bolji”, rekao je za Sportske novosti.

” Dao sam svoje mišljenje, što bi se još moglo popraviti. Novakov tim je cijela mašinerija, vode računa i o taktici i o statistici i manje-više znaju sve, ali što je sigurno je sigurno. Iskreno, već sam bio zaboravio kako je to kad te netko nešto pita, ti mu odgovoriš, a on stoji na mjestu i sluša te s pažnjom. E to me baš impresioniralo, vratilo mi je gušt da budem na terenu. Ipak je tenis pojedinačni sport, nije kolektivni gdje možeš imati loš dan pa će te netko od njih 10 zamijeniti. Ovdje kad nisi dobar, gubiš. Bolji igrači se znaju izvući, ali to je konstantan pritisak, stalno te netko želi skinuti s prvog mjesta. A Novak je perfekcionist i želi svaki dan napredovati. Uvijek sam volio gledati njegove mečeve, a ove sezone sam ih pratio baš dosta, kao da je netko gore gledao i znao što će biti. Inače i dalje stojim pri tezi da Balkanca može najbolje trenirati i razumjeti Balkanac. Mi smo prilagodljivi tipovi pa možemo trenirati i druge, ali smo kao igrači malo zeznuti…”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.