Grand Prix Croatia: Boran Berak pobjednik u borbama

Foto: HKS

Kasno sinoć u samoborskoj sportskoj dvorani završio je jubilarni 30. Grand prix Croatia u karateu koji je okupio nešto manje od 1800 sudionika iz 28 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je bila vrlo uspješna budući da je u raznim dobnim kategorijama osvojila ukupno 30 medalja (8+8+14), uključujući i sportaše s invaliditetom.

Na prestižnom seniorskom turniru u borbama za koju se prijavilo 68 boraca završna četvorica razigravala su međusobno, što je i dugogodišnja tradicija samoborskih završnica. Na kraju najbolji je bio Boran Berak koji je slavio ispred kolege iz reprezentacije Enesa Garibovića Jakova Bitunjca, a četvrto mjesto zauzeo je predstavnik Kosova Melos Gashi.

Pošto se Gashi ozlijedio u drugom nastupu finala, sve njegove borbe prema WKF pravilima zbog nemogućnosti nastavka računale su se kao pobjeda suparnika 8-0, pa je to u konačnici bio i presudan kriterij, javlja HKS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da su Berak i Garibović na kraju imali jednaki broj pobjeda i ostvarenih poena, presudio je njihov međusobni susret koji je Boran dobio s 3-2.

Na završnom dijelu seniorskog turnira među ostalima bila je samoborska gradonačelnica Petra Škrobot, mnogobrojni sportski dužnosnici – Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta, Siniša Krajač, glavni tajnik HOO-a, Vjekoslav Šafranić, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba, Davide Benetello, predsjednik Komisije sportaša Svjetske karate federacije, predsjednici Saveza nekoliko zemalja, među kojima i Davor Cipek, koji je i glavni tajnik Europske karate federacije, te Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice sportskih udruga Zagrebačke županije, koji je turnir proglasio otvorenim.

U katama najviše uspjeha imali su Mađar Botond Nagy i Talijanka Elena Roversi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod mlađih seniora Hrvatska je osvojila čak devet odličja, od toga dva zlata (Klara Braja – kate pojedinačno i Ema Sgardelli – borbe, -50 kg), isto toliko srebrnih, te pet brončanih medalja.

Sudjelovali su ukupno predstavnici čak 270 klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.