Karate: Hrvatski borci osvojili 29 medalja na Grand Prix Croatia

Foto: fah

Hrvatski natjecatelji od kadeta do seniora, uključujući natjecanje u parakarateu, osvojili su ukupno 29 odličja na 28. Grand Prix Crotaia, koji je u nedjelju završen u Sportskoj dvorani u Samoboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najatraktivnijem seniorskom dijelu turnira u borbama zlatnu medalju i novčanu nagradu od dvije tisuće eura osvojio je Ivan Kvesić, dok je njegov brat Anđelo bio drugi.

Tomislav Stolar bio je uspješan u seniorskim katama, osvojio broncu i u odlučujućem nastupu svladao Slovenca Smoligu s 3-2.

U konkurenciji mlađih seniora zlata za Luku Kondića (-67 kg), Sadea Bećirović (-68 kg) i Lucija Lesjak (+68 kg), srebro je završilo oko vrata Luke Dolčića (-75 kg), a osvajači bronce su Bruno Katavić (+84 kg), Ines Grdenić (-50 kg), Laura Fučik (-61 kg)i Lucija Grčević u katama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leon Tomljanović zauzeo je juniorsko 2. mjesto u kategoriji do 76 kg, a isti pothvat kod juniorski uspio je Eleni Kečkeš do 48 kg.

U ekipnom kata natjecanju juniorki ekipa Daruvara bila je 3.

Kadetsko zlato osvojio je Dino Šimunec (-70 kg), srebro Ema Sgardelli (-47 kg) i Ema Juričić (+54 kg), a brončano odličje Kristijan Topličanec i Fran Vukomanović (-57 kg), Leo Lazar (-70 kg), Viktor Fagnjen (+70 kg), Laura Lisac i Ema Štivić (-54 kg), Adriana Ross i Nikolina Golomboš (+54 kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Miroslav Rakić osvojio je natjecanje u parakarateu ispred Ivice Vukovića. Broncu u ženskom dijelu nadmetanja sportaša s invaliditetom osvojile su Ines Svetić i Daniela Topić.

Na trodnevnom natjecanju sudjelovalo je 1618 natjecatelja iz 24 zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.