Muška karate reprezentacija brončana na EP-u

Foto: Lovorko Magdić/HRT

Hrvatska muška karate reprezentacija u borbama (Enes Garibović, Ivan i Anđelo Kvesić, Ivan Martinac, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Jakov Bunjevac) osvojila je brončanu medalju posljednjeg natjecateljskog dana na EP u karateu u španjolskom gradu Guadalajari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši su u susretu za ekipnu broncu slavili protiv Crne Gore s 3-1. Superioran je ponovno bio Ivan Kvesić koji je ostvario prvi bod pobjedom 8-0. U idućem nastupu Anđelo Kvesić izgubio je 4-0. Gotovo do polovice meča Ivana Martinca bilo je taktičko nadmudrivanje, a onda je uslijedila velika Ivanova serija (6-0) za drugi hrvatski bod. Treći, što je značilo i ukupnu pobjedu mudrim i znalačkim pristupom ostvario je Enes Garibović, odigravši 1-1, ali bod je pripao hrvatskoj selekciji zbog “senshua” ili pravila prvog osvojenog boda.

– U četiri godine nisam izgubio meč za ekipu… Ali, najvažniji je timski rad, pun samopouzdanja bio je Ivan Kvesić, a brat Anđelo je naglasio kako je unatoč njegovom porazu ekipa odradila izvrsno, čime su i stigli do bronce.

– Još jutros sam se mučio s ukočenim vratom, i raznim problemima posljednjih tjedana, kao i ostali kolege iz reprezentacije. Zato je ova medalja još dodatno veliki uspjeh”, rekao je Ivan Martinac, a Enes Garibović potvrdio stalnost ekipe, odličja koja osvajaju, nadajući se da će uskoro tako biti i na predstojećem SP u Budimpešti ove godine.

Hrvatska je na taj način osvojila četiri medalje na EP u Španjolskoj. Ženska vrsta u borbama je srebrna (Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Sadea Bećirović, Mia Greta Zorko), Enes Garibović je pojedinačno srebrni u poluteškoj kategoriji (-84 kg), a Anđelo Kvesić brončani u teškoj (+84 kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše zlata osvojila je Njemačka – četiri, a najviše odličja Italija – 11.

Naši su bili uspješni i u natjecanju EP u parakarateu. Daniela Topić obranila je zlato na turniru osoba s intelektualnim poteškoćama, a Stipe Barić na istoj razini natjecanja broncu.

Sljedeće EP održat će se u Zadru u svibnju iduće godine, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.