Grčka policija u pripravnosti uoči dvoboja PAOK-a i Dinama

Foto: fah

Grčka policija u stanju je pripravnosti uoči večerašnjeg uzvratnog susreta osmine finala Konferencijske lige između solunskog PAOK-a i zagrebačkog Dinama. Utakmica je okarakterizirana kao visokorizična, posebno nakon onog što se dogodilo prošle godine u Ateni i ubojstva navijača AEK-a Michalisa Katsourisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga nije čudila odluka o zabrani gostujućih navijača i u Zagrebu i u Solunu. Prvi susret protekao je bez ikakvih incidenata, a svi se nadaju da će i večerašnji ogled u Solunu proći bez problema.

> Zajec u Solunu: Grčka je moja druga domovina

Grčki mediji pišu kako se posljednja dva dana provodi stroga kontrola putovnica na svim ulazima u zemlju i temeljita pretraga popisa putnika letova s ​​krajnjim odredištem solunske zračne luke “Makedonija”.

Zasad nema nikakvih informacija o ozbiljnijim indicijama o mogućim navijačkim incidentima u Solunu, no policija je na oprezu. U gradu su pojačane mjere sigurnosti, posebice oko stadiona Toumba gdje su angažirane i specijalne policijske postrojbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PAOK je pozvao svoje navijače da se suzdrže od ponašanja koje bi moglo dovesti do kazne.

– Nemojmo bacati predmete, ne koristimo laserske uređaje, ne palimo baklje i prskalice, ne dižimo transparente političkog ili rasističkog sadržaja. Kako smo saznali iz prve ruke, i najmanja nepravilnost će biti iskorištena protiv nas, a momčad nije ista bez vas na tribinama, poručio je solunski klub svojim pristašama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.