Gvardiol o popularnosti u Hrvatskoj, Messiju i planovima za budućnost

Foto: fah

– Sretan sam što sam se vratio, rekao je hrvatski reprezentativni branič Joško Gvardiol po dolasku na klupske pripreme poslije odmora nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov RB Leipzig se nalazi na pripremama u Abu Dhabiju. Njegov povratak izazvao je mnogo zanimanja njemačkih medija.

– Teško je opisati Svjetsko prvenstvo, nisam očekivao na početku da bismo mogli završiti treći, ali opet se pokazalo da je u nogometu sve moguće, rekao je Gvardiol, a prenosi Sky Germany.

Najdojmljiviji trenutak SP-a mu je situacija kada je ispred Romelua Lukaku izbacio loptu ispred hrvatskog gola i tako spriječio siguran pogodak, a još jednom se osvrnuo na čuvanje Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Teže ga je braniti kad igra za Argentinu, nego za PSG. Igra drugačije nego u klubu, bio je motiviran i bila mu je ovo posljednja prilika za svjetski naslov. Najbolji igrač kojeg sam ikad morao braniti, možete ga samo faulirati, kazao je Gvardiol.

Govorio je o popularnosti koju sada ima u Hrvatskoj.

– Bilo je lijepo vidjeti obitelj i prijatelje u rodnom gradu, ali bilo je nemoguće izaći na ulicu i zabaviti se. No, to je normalno jer je taman završilo Svjetsko prvenstvo, rekao je hrvatski branič te dodao da nije siguran hoće li biti spreman za svih 90 minuta protiv Bayerna 20. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gvardiol i Dani Olmo najpoželjniji su igrači Leipziga u ovom prijelaznom roku.

– Moj plan je ostati ovdje. Mislim da ste svi pročitali izjavu sportskog direktora Maxa Eberla i to mi je u redu. Olmo? Pokušavam ga nagovoriti da ostane. Sretan je što sam se vratio. Sad opet ima nekog s kim može pričati hrvatski, kazao je Gvardiol.

Za kraj je rekao da će mu nedostajati zaštitna maska, ali i da mu je bila veoma neudobna, a suigraču Williju Orbanu, koji je “zaslužan” za tu ozljedu, ništa ne zamjera jer zna da nije bila namjerna, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.