Hajduk ostao bez Europske lige

Usprkos sjajnom ozračju prepunih tribina stadiona Poljud, Hajduk nije uspio pobijediti Slovan iz Libereca i ostao je bez plasmana u Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Česi su pred 30 000 gledatelja pobijedili 1-0 ponovivši rezultat iz prve utakmice. Pogodak odluke zabio je Josef Šural u 23. minuti.

Splićani su se nadali kako će poljudsko grotlo uzdrmati Čehe, no dogodilo se posve suprotno. U ključnoj utakmici ove sezone Hajduk je odigrao najslabije i Slovan je posve zasluženo prošao dalje. Česi su bili zreliji i mirniji i kontrolirali su igru praktički cijeli susret. Poljud je bio rasprodan i prije nego je Hajduk krenuo na put za Češku. Nažalost, pune tribine nisu bile dovoljne za pobjedu i prvi plasman Hajduka u Europsku ligu nakon sezone 2010/11. kada je momčad vodio Stanko Poklepović.

Hajduk tijekom utakmice nije imao praktički niti jednu izglednu priliku, tek nekoliko polušansi. Niti gosti nisu previše prijetili Lovri Kalinić, no jedini gostujući udarac u okvir gola završio je u mreži. Domaćin je najbliže golu bio u 89. minuti kada je Roguljić uzdrmao vratnicu. Hajduk može žaliti i za 65. minutom kada se dogodio i sporni trenutak. Vlašić je pucao u kaznenom prostoru, a Hovorka je loptu blokirao rukom. Portugalski sudac Dias je bio vrlo blizu, no nije pokazao na jedanaesterac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je ostao bez velikog sportskog rezultata, plasmana u skupinu Europske lige, Hajduk je ostao i bez velike zarade. Procjenjuje se kako bi europski uspjeh blagajnu Hajduka napunio sa 30-tak milijuna kuna.

HAJDUK – SLOVAN 0:1
SPLIT. Stadion Poljud – 30 000 gledatelja; Sudac: Artur Dias (Poljud)
Strijelac: 0-1 Šural (23)
Žuti karton: Milić / Šurak, Delarge, Koubek, Pavelka, Sackey, Pokorny
Crveni karton: –
HAJDUK: Kalinić – Tudor (od 73. Juranović), Milović, Nižić, Milić – Jefferson – Sušić, Caktaš (od Roguljić), Balić (od 34. Maloku), Vlašić – Ohandza
SLOVAN: Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorny, Bartošak – Pavelka, Sackey (od 75. Fleišman), Shala (od 63. Soungole) – Šural, Delarge (od 49. Kerbr), Bakoš

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.