Hajduk predvođen sjajnim Balićem i Ohandzom može izboriti Europsku ligu

Već tjedan dana traje ludilo oko večerašnjeg spektakla na Poljudu i s nestrpljenjem se očekuje početak utakmice u kojoj Hajduk vija plasman u Europsku ligu. Slovan Liberec osigurao je na svom terenu minimalnu, ali opet dobru prednost od 1:0, koju Bijeli pred Torcidom sigurno mogu nadoknaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazao je Hajduk i u prvoj utakmici u Češkoj, pogotovo u prvom poluvremenu, kako može Slovanu napraviti dosta problema u napadu. Nažalost, tamo nisu poentirali, stoga večeras moraju ići po pobjedu od dva pogotka razlike bez primljenog pogotka, što neće biti ni malo lak zadatak.

Svjestan je toga i trener Damir Burić koji je rekao kako njegovi momci moraju igrati strpljivo, graditi napade i naravno realizirati prilike, pritom ne zaboraviti na dužnosti u obrani, jer je Slovan pokazao kao najjače oružje – kontranapad. Dosta zadataka imat će Bijela jedanaestorica večeras, a ako ih odrade zrelo i disciplinirano kao u obje utakmice protiv Stromsgodseta, pobjeda ne bi smjela izmaknuti.

“Najradije bih poveo u petoj minuti, ali protiv Slovana moramo prije svega biti strpljivi jer je to momčad koja isključivo vreba na svoje kontre i polukontre tako da moramo imati kontrolu i paziti na njihove kontre, ali i napadati, tako da će biti umjetnost sve to sprovesti” – rekao je u najavi susreta trener Hajduka, Damir Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On na raspolaganju ima sve igrače, svi su zdravi i najbolji sastav spreman je za okršaj generacije, kako je utakmicu etiketirao predsjednik Brbić. Među 11 ratnika koji će večeras u bijelo-plavoj kombinaciji istrčati na prepun Poljud nekako se najviše očekuje od arhitekta svih napada Andrije Balića i neumoljivog golgetera Bijelih, Francka Ohandze.

Balić je kao vrlo mlad igrač pokazao da ne puca pod teretom pritiska, a uz sve ostale kvalitete tog sjajnog kreatora igre, to je faktor koji ga čini još boljim na terenu. Balić je najbolji onda kad je i atmosfera na visini, a večeras se očekuje još jedno vrhunsko navijačko izdanje u režiji Torcide. Mladi Dugopoljac, motiviran i spreman može odvesti ovu momčad do trijumfa sezone. I vjerujemo da hoće.

Na početku sezone kao najslabiji dio momčadi pokazala se obrana Bijelih, međutim u ključnim utakmicama, a ova večerašnja svakako spada u tu kategoriju, obrana predvođena kapetanom Milovićem i Nižićem na stoperima te Kalinićem iza njihovih leđa odigrala je gotovo nepogrešivo. Plus bijelim defenzivcima je svakako Hrvoje Milić na lijevom boku, čije iskustvo donosi dimenziju više, a napadačka kvaliteta dodatnu prevagu prema naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk ne mora večeras srljati po pogodak. Neće ni Liberec jurnuti na Bijele, u to smo sigurni. Strpljivom igrom treba graditi priliku za egzekuciju, a kad se ona ukaže, Ohandza i društvo ne smiju zadrhtati, nego smireno realizirati sve što se ukaže. Uvjereni smo kako Hajduk ima kvalitetu i da ta kvaliteta nadilazi češku, no treba to potvrditi na terenu. Potvrdili su protiv Kopra, pa protiv Stromsgodseta, a potvrdit će i večeras protiv Libereca.

Došlo je vrijeme da se talent i naplati, boljeg trenutka od ovog večeras dugo neće biti! Sretno Bijeli!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.