Hajduk slavio u derbiju sv. Duje! Vlašić i Caktaš srušili Split!

U posljednjem susretu 11. kola MAXtv Prve lige Hajduk je na Parku mladeži svladao Split rezultatom 2:0 (1:0) te je tako skočio na drugu poziciju na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu veliku priliku na susretu imali su Crveni u 12. minuti, Sušić gubi loptu na polovici Splita, a domaćini dodaju prema Bagariću koji pretrčava Milovića i sam izlazi ispred Kalinića koji iz te situacija izlazi kao pobjednik. Sušić je pritom tražio prekršaj, ali sudac Bebek mu je dodijelio žuti karton zbog prigovora što znači da će propustiti sljedeće kolo.

Nedugo potom zaprijetili su i hajdukovci. Kombinirali su preko desne strane gdje Vlašić odlično proigrava Tudora koji nesebično dodaje na drugu stranu do Balića čiji udarac završava u bloku, ali lopta se odbija do Caktaša koji iskosa pogađa gredu. U prvom poluvremenu gosti su imali premoć u posjedu, a domaćini u udarcima prema protivničkim vratima.

Kada se činilo da igrači na odmor odlaze bez golova, Sušić je iz svoje polovice terena proigrao Vlašića, a dojam je da je mladi igrač Hajduka tom prilikom bio u zaleđu, međutim zastavica je ostala spuštena. Vlašić se hitrinom oslobađa protivničkog braniča, sam izlazi pred Zagorca te mirno plasira loptu iza njegovih leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku drugog poluvremena Hajduk je riješio pitanje pobjednika. Milić je odlično ubacio s lijeve strane, a Caktaš iz drugog plana glavom efektno zabija za povećanje vodstva momčadi Damira Burića. Utakmica se potom primirila, a domaćini nisu iskoristili priliku Bagarića za smanjenje rezultata. Ponovno se iskazao danas jako sigurni Kalinić koji već šest prvenstvenih kola u nizu nije primio zgoditak.

U idućem kolu Hajduk na Poljudu dočekuju Istru 1961 protiv koje je upisao jedini poraz u dosadašnjem tijeku prvoligaške sezone, a Split putuje u goste Osijeku.

Rezultati 11. kola:
Dinamo – Osijek 4:1
Zagreb – Inter Zaprešić 2:3
Slaven Belupo – Rijeka 0:0
Istra 1961 – Lokomotiva 2:1
RNK Split – Hajduk 0:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.