Halilhodžić smijenjen s mjesta japanskog izbornika dva mjeseca prije SP-a, igrači kažu da nije samo on kriv

Foto: fah

Vahid Halilhodžić smijenjen je s mjesta japanskog izbornika samo dva mjeseca prije početka svjetskog prvenstva u Rusiji, objavio je u ponedjeljak Japanski nogometni savez (JFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislili smo da novi izbornik treba izaći iz Saveza s obzirom da nam do svjetskog prvenstva ostaju dva mjeseca”, izjavio je predsjednik JFA Kozo Tashima dodavši da će Halilhodžića na klupi zamijeniti Japanac Akira Nishino.

Postavljen na mjesto izbornika u ožujku 2015. Vahid Halilhodžić “je sastavio reprezentaciju u kratkom roku” i odveo je “plave samuraje” na šesto SP-u zaredom, dodao je Tashima pozdravljajući ga kao “vrlo ozbiljnog i strastvenog izbornika koji voli nogomet više od bilo koga drugoga”.

Međutim, zadnji rezultati japanske reprezentacije u pripremnim utakmicama (neriješeno 1-1 protiv Malija i poraz 1-2 od Ukrajine) doveli su do ovakve odluke Saveza. “Komunikacija i povjerenje u odnosu s igračima su postali poljuljani”, dodao je Tashima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov nasljednik 63-godišnji Akira Nishino, trenutačni tehnički direktor JFA, bivši je veznjak japanske reprezentacije. Do sada je vodio više klubova J-League, među kojima je Gamba Osaka s kojim je osvojio naslov prvaka, a bio je i izbornik olimpijske reprezentacije u Atlanti 1996.

Japan je na SP u Rusiji u skupini H s Kolumbijom, Senegalom i Poljskom. Prvu utakmicu igra protiv Kolumbije 19. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.