Hamilton pobjednik, a Raikkonen doživio nesreću na stazi u Silverstoneu

Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) pobjednik je utrke za Veliku nagradu Velike Britanije Svjetskog prvenstva formule 1 vožene na stazi Silverstone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton je slavio s više od pola minute prednosti u odnosu na drugog Finca Valtterija Bottasa (Williams-Mercedes), dok je treći bio Australac Daniel Ricciardo (RedBull-Renault) sa 46.495 zaostatka.

Utrka je bila prekinuta gotovo sat vremena već na startu drugog kruga, kada je Finac Kimi Raikkonen doživio je nesreću, ušao preširoko u zavoj i završio izvan staze. Pokušao se vratiti, no izgubio je kontrolu nad bolidom i udario u ogradu. Na njega je kasnije naletio Felipe Massa.

Raikkonena su iznijeli iz automobila, a podrazumijeva se da je pretrpio ozljedu kuka i pete, a prvo što je upitao da li je Massa bio dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći u ukupnom redoslijedu, Nijemac Nico Rosberg (Mercedes) odustao je zbog problema s mjenjačkom kutijom u trenutku kada je bio vodeći u utrci. To je Rosbergu prvo odustajanje ove sezone.

Nakon održanih devet od predviđenih 19 utrka vodeći u redoslijedu SP-a je i dalje Rosberg sa 165 bodova, ali Hamilton mu se sada približio na samo četiri boda zaostatka, dok je treći Ricciardo sa 98 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.