Site icon narod.hr

Hercegovina budna sanja medalju rukometaša: Mandićeva rečenica “Za Hrvatsku se gine” najbolje je opisala atmosferu

epa08125721 Nikola Crnoglavac (L) of Serbia in action against David Mandic (R) of Croatia during the EHF Handball Men European Championship match between Serbia and Croatia in Graz, Austria, 13 January 2020. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Na krilima sjajnih hrvatskih rukometaša, nekoliko njih iz Hercegovine, hrvatska rukometna reprezentacija hrabro grabi prema europskome zlatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rečenica “Za Hrvatsku se gine”, Ljubušaka Davida Mandića, itekako opisuje atmosferu na terenu, ali i u rodnim mjestima i domovima Međugorčanina Marina Šege, Mostaraca Igora Karačića, Marina Marića i Željka Muse te još dvojice Ljubušaka Mateja Hrstića i Josipa Šarca.

“Neće biti lako, ipak, doći ćemo u finale i sigurno će biti jedna medalja, nije nemoguće i zlato. Ponosni smo na našeg Davida, još puno toga će on još dati hrvatskoj reprezentaciji”, kažu za Večernji list u domu Davida Mandića.

Iznimno uzbudljivo bilo je i u domovima Mateja Hrstića u Radišićima i Josipa Šarca na Humcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve u svemu, dobro je, zadovoljni smo, nisam ni slutio da će jednom doći do ovog, ne znam kako to opisati. Imao je zdravstvenih problema, prebrodio ih je i u reprezentaciji je. Sve je otvoreno do kraja, najbitnije je da dobro uđemo u sljedeću utakmicu, hrabro i bistre glave, možemo puno toga napraviti”, smatra Josipov otac Božo.

U Međugorju, rodnom mjestu omiljenog vratara Marina Šege, za ekran u svom domu na Krstinama prikovani mama Željka i otac Jakov. Svaka utakmica prati se s puno emocija. Nastup svoga sina proživljavali su s njim i ovog puta. Od prve do posljednje minute.

“Samo da se Karačić nije ozlijedio. Ali, bit će to dobro. Ne gine nam zlato. Tako misli i Lino i svi mi. Pozdravljam cijelu međugorsku župu i lijepu Hercegovinu. Ovoga puta idemo do kraja”, rekao je Šego nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version