HNS i ‘Uvijek vjerni’ potpisali ugovor o suradnji, portalu Index zabranjeno izvještavanje

Zagreb, 01.10.2015 - Novinarki i snimatelju portala Index.hr, Dei Režiæ i Dariu Dalmaciji, zabranjeno je izvještavanje sa tiskovne konferencije povodom Potpisivanja ugovora izmeðu Hrvatskog nogometnog saveza i Kluba navijaèa Uvijek vjerni u hotelu Double Tree Hilton u Zagrebu. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Hrvatski nogometni savez i Klub navijača Uvijek vjerni potpisali su u četvrtak ugovor o suradnji na tri godine, no novinarsku konferenciju zasjenio je incident kada je novinarima Indexa zabranjen ulazak na presicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski novinari Indexa izbačeni zbog poziva na bojkot i senzacionalističkog novinarstva

Predsjednik HNS-a Davor Šuker jednom od novinara uzeo mobitel s kojim je snimao te ušao u dvoranu. Nekoliko minuta kasnije mobitel je vraćen, ali novinarima portala Index nije dozvoljen ulazak u dvoranu.

HNS je prije tjedan dana u ovorenom pismu objavio kako sportskoj redakciji Indexa zabranjuje dolazak na utakmice hrvatske reprezentacije, ulazak u prostorije Saveza i konferencije za novinare zbog, kako su objasnili, senzacionalističkog novinarstva te poziva na bojkot reprezentacije. Potez HNS-a tada je osudilo Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poručivši kako navedeni portal ima pravo pozivati na bojkot, te da je potez Saveza za svaku osudu. Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) je u svom priopćenju bio protiv isključenja novinara, ali i protiv bojkota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker: Nogomet se igra za navijače, učinit ćemo sve kako bismo 2016. godine opet bili u Francuskoj

Na samoj novinarskoj konferencije nije bilo nikakvih incidenata, a predsjednik HNS-a je naglasio kako je zadovoljan potpisanom suradnjom jer se ‘nogomet igra za navijače’.

“Drago mi je što nastavljamo zajedno jer se nogomet igra za navijače, koji trebaju bodriti i pratiti svoje momčadi. Najbolja smo navijačka skupina bili još 1998. godine i nadam se da ćemo to ponovno biti, unatoč problemima. Učinit ćemo sve kako bismo 2016. godine opet bili u Francuskoj, a policiju i sve nadležne organe pozivamo u borbu protiv problema”, naglasio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime Kluba navijača Uvijek vjerni predsjednik Tomislav Milais je naglasio kako 99 posto podružnica udruge daje punu podršku hrvatskoj reprezentaciji.

“Mi smo ponosni na demokratski ustroj. Žao nam je zbog svega što se događa u zadnje vrijeme jer je naš cilj zajedništvo. Želimo pozitivno nastupati s obzirom da je hrvatska reprezentacija opće dobro svih nas, a Uvijek vjerni nikada nisu birali izbornike. Pravi navijači nikada neće biti za bojkot”, kazao je Milais.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.