HNS najoštrije osudio napad na Marija Cvitanovića: ‘U Hrvatskoj zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa…’

Foto: fah

Hrvatski nogometni savez najoštrije je u četvrtak osudio fizički napad na trenera Dinama Marija Cvitanovića koji se dogodio u Zagrebu u srijedu navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko napadača sačekalo je nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Marija Cvitanovića ispred njegovog doma te ga napalo palicama, nanijevši mu pritom ozbiljnije ozljede.

“Nastavak je to niza huliganskih napada na članove nogometne obitelji koji moraju zgroziti, uznemiriti i zaprepastiti svakoga tko vjeruje da je Hrvatska demokratska i moderna europska država koja brine za sigurnost svakog građanina. No, u Hrvatskoj zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa, primitivno vrijeđaju državnu tajnicu ili fizički napadaju nogometne izbornike, trenere i suce. Ponavljamo, nekažnjeno”, kaže se u priopćenju HNS-a.

“Nogomet je puno dao Hrvatskoj, a malo toga dobio zauzvrat. No, ono osnovno što građanin jedne zemlje treba dobiti – sigurnost i pravdu – trebali bi dobiti i članovi nogometne obitelji”, ističe HNS pozivajući državne institucije da što prije reagiraju i da se “ozbiljno počnu baviti s osobama koje teroriziraju članove nogometne obitelji, ali i ostale građane Republike Hrvatske”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.