HNS potvrdio odluku: Preostale utakmice bez gledatelja

Foto: fah

U Zagrebu je održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je doneseno nekoliko odluka. Izvršni odbor potvrdio je odluku o igranju preostalih utakmica u četiri nedovršena natjecanja pod okriljem HNS-a bez gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je od Županijskog Stožera Osijek dobio dozvolu da igra posljednju utakmicu HNL-a pred gledateljima na Gradskom vrtu, HNS je još jednom preispitao odluku, ali ostao je pri onoj donesenoj prije nekoliko dana – zbog povećanog broja slučaja koronavirusa i sigurnosti na tribinama neće biti gledatelja u posljednjem kolu HNL-a i na finalu Kupa.

Donesena je odluka da će dvije utakmice Uefine Lige nacija u listopadu (Švedska 11. listopada i Francuska 14. listopada) biti odigrane na stadionu Maksimir u Zagrebu, a dogovoren je i nastavak suradnje s Zlatkom Dalićem na mjestu izbornika A reprezentacije.

Izvršni odbor je donio novu Odluku o sustavu stalnih natjecanja. Prva HNL i dalje će se igrati u dosadašnjem formatu (Liga 10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga HNL brojat će 18 klubova u idućoj natjecateljskoj godini, potom 16 klubova (2021./22.) i konačno 12 klubova od natjecateljske godine 2022./23. Od te sezone, 3. HNL igrat će se kao jedinstvena liga od 16 klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.