HNS se oglasio o finalu HNK u uzrastu pionira: ‘Nije potrebno dizanje tenzija niti isticanje suđenja u prvi plan’

Foto: fah

Hrvatski nogometni savez poziva sve aktere u hrvatskom nogometu da rješavanju bilo koje situacije pristupe na dobronamjeran, konstruktivan i pozitivan način, objavio je HNS na svojim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet je najpopularniji sport na svijetu, između ostaloga i zbog velikih emocija koje izaziva. Kao što je lijepo pobjeđivati, tako je teško izgubiti. Razumljive su, stoga, suze mladih nogometaša Hajduka nakon poraza od Osijeka u finalu Kupa za pionire, kao što su bile razumljive i suze hrvatskih A reprezentativaca nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva. K tomu, svi koji smo roditelji posebno smo osjetljivi na svoju djecu te smo ponosni na njihove uspjehe.

Međutim, duboko vjerujemo da nije potrebno dizanje tenzija niti isticanje suđenja u prvi plan jer time ne činimo uslugu mladim nogometašima i nogometu općenito.

Hrvatski nogometni savez otvoren je svakom klubu da kroz demokratske forume Saveza daje svoje primjedbe odnosno prijedloge za poboljšanje bilo kojeg područja djelovanja HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualno rukovodstvo Saveza kontinuirano poziva na dijalog i komunikaciju kao jedini put za kvalitetan odnos te će na tomu i dalje inzistirati. Samo zajedničkim radom u interesu hrvatskog nogometa možemo i dalje postizati svjetske rezultate.

Činjenica da je HNS regionalni lider u projektu uvođenja VAR-a dovoljno svjedoči da je Savez posvećen napretku u tom segmentu svog djelovanja. Međutim, ne smatramo da je verbalni napad na bilo kojeg suca pojedinačno pravi put za napredak jer se time vrši strahovit pritisak na suce koji moraju biti neovisni, te se pritom u javnosti kreira loša slika o hrvatskom nogometu.

Vjerujemo da to vrijedi čak i u slučaju kada su odluke pogrešne jer svaki sudac griješi (i za to odgovara), a posebno u ovom slučaju gdje su neovisni stručnjaci potvrdili opravdanost sučevih odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez apsolutno je posvećen uspostavljanju dijaloga te dobronamjernom, konstruktivnom i kvalitetnom odnosu sa svakim klubom u Hrvatskoj. Istome se nadamo zauzvrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.