HNS smijenio kompletnu sudačku Komisiju

Foto: snimka zaslona

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza se ukida, te će se formirati nova, epilog je to jučerašnjeg sastanka u uredu HNS-a, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudačko tijelo koje su činili Ante Kulušić (predsjednik), Domagoj Vučkov (član i voditelj VAR edukacije), Draženko Kovačić, Ante Vučemilović-Šimunović mlađi, Vlado Svilokos i Igor Pristovnik tako prestaje postojati, a naknadno će se formirati nova Komisija.

Sastanak je sazvao izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, a odluku o raspuštanju Komisije su prihvatili svi prisutni osim Ante Vučemilović-Šimunovića, prvog dopredsjednika HNS-a koji je demonstrativno napustio sastanak, pišu Sportske novosti. Članovi izvršnog odbora danas do 15 sati moraju se izjasniti i službeno jesu li za raspuštanje Komisije, no čini se kako je tu riječ tek o formalnosti.

Kulušić kao prvi čovjek sudačke Komisije više neće imenovati VAR suce, već će to raditi Ivan Novak, koji će i dalje delegirati suce za utakmice Prve lige, dok dosadašnjem predsjeniku Komisije do daljnjega ostaje dužnost slanja kontrolora na utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Rijeke Damir Mišković tako je drugi put u četiri godine uspio srušiti sudačku Komisiju. Nakon utakmice Rijeke na Rujevici protiv Šibenika koja je završila podjelom bodova (2:2) iza koje su ostali brojni “sudački repovi”, Mišković je prozvao sudačku organizaciju obrušivši se ponajprije na splitskog suca Gorana Gabrila. Predsjednik Rijeke najavio je promjene, a čini se kako je u tome i uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.