Hoće li Pirlo doista ostati na klupi Juventusa?

Foto: fah

Trener Juventusa Andrea Pirlo uvjeren da će ostati na klupi Stare dame i nakon ove neuspješne sezone. Naime, Pirlo je nakon utakmice finala Kupa Italije te pobjede protiv Atalante kazao da ostaje u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ostat ću u Juventusu. Ovdje sam sa zadatkom, volim nogomet, ali na kraju će čelništvo kluba odlučiti. Ja bih volio ostati trener. Igrači su potpuno uz mene. Zaljubljen sam u ovaj klub”, poručio je Andrea Pirlo.

No njegov ostanak na klupi Juventusa i dalje je pod znakom pitanja te ovisi o tome hoće li najbolji talijanski klub osigurati plasman u Ligu prvaka iduće sezone ili neće. Prema pisanju Tuttosporta čelništvo Juventusa još uvijek razmišlja što će učiniti, a odluka bi trebala biti priopćena u ponedjeljak. Pirla bi navodno čelnici kluba rado vidjeli na klupi još jednu sezonu, no loše igre u prvenstvu i Ligi prvaka nikako ne idu na ruku aktualnom šefu stručnog stožera.

Postoji, dakle, mogućnost da će posao 42-godišnjem treneru spasiti eventualni plasman Stare dame u Ligu prvaka, za takav rezultat Juventusu je potreban kiks Napolija ili Milana u posljednjem kolu Serie A. Ukratko, to bi moglo odrediti sudbinu Pirla kad je u pitanju njegov ostanak na klupi Juvea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više je trenera koji se povezuju s Juventusom, među njima su Max Allegri i Zinedine Zidane te Simone Inzaghi i Gennaro Gattuso. Navijači bi navodno najradije na klupi vidjeli Zinedine Zidanea ili Allegrija, a nisu posebno sretni zbog činjenice da se Juventus povezuje s aktualnim trenerom Napolija Gennarom Gattusom.

Podsjetimo, Andrea Pirlo je ove sezone Staru damu vodio u 51 utakmici, pritom je ostvario 33 pobjede, 10 remija i osam poraza. Uz Kup Italije osvojio je i Superkup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.