Hoće li Šutalo nakon samo jedne sezone u Ajaxu karijeru nastaviti u Bayeru?

Leipzig, 24.06.2024. - Utakmica 3. kola skupine B na EURU nogometaša Hrvatska - Italija. Na fotografiji Josip Šutalo, Giacomo Raspadori. foto HINA/ Daniel KASAP/ lsd

Na netom završenom Europskom nogometnom prvenstvu, na kojem je apsolutno zasluženo trijumfirala Španjolska, hrvatska reprezentacija, a s njom i stoper Josip Šutalo, nije se proslavila. Tek je posljednju utakmicu protiv četverostrukog prvaka svijeta Italije Hrvatska odigrala koliko toliko kako se od nje očekivalo. Međutim, lošijoj igri unatoč, tek je nekoliko sekundi dijelilo Vatrene od osmine finala Eura. Iako je, po nekim analizama, zakazao vezni red, nemali broj je onih koji će ”okriviti” obranu. Naravno, izbornik Zlatko Dalić te njegovi Vatreni, a s obzirom na sve one fenomenalne rezultate kojim su obradovali naciju posljednjih šest godina, imaju pravo na kredit, pa tako i na jedan lošiji turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šutalo odlazi u Njemačku?

Kad smo kod obrane recimo kako je možda najviše kritikama bio izložen bivši nogometaš Dinama te aktualni igrač Ajaxa Josip Šutalo, iza koga i nije baš sjajna sezoma u Nizozemskoj. Koliko su te kritike opravdane, odnosno je li ”samo” ”krivica” na Šutalu, bespredmetno je raspravljati.  Hrvatski stoper imao je tu ”sreću” da je došao u ”najgori Ajax u povijesti”.

I kad nije u formi, u kakvoj je bio dok je igrao za Dinamo, Šutalo je na meti brojnih klubova, pa tako i onih iz Bundeslige. Naime, zanimanje za Šutala pokazao je prvak Njemačke Bayer Leverkusen, koji je već bio zainteresiran za njegove usluge prošlog ljeta.

Još uvijek daleko od realizacije?

Šutala, navodno, želi Xabi Alonso, ali još uvijek se čeka što će biti sa trenutnim igračima koje u momčadi ima španjolski trener na klupi njemačkog prvaka. Prema svemu sudeći Šutala bi Alonso uzeo tek ako Hincapie ili Tah napuste klub. Zanimanje za igrače Bayera, posve logično s obzirom na sjajnu prošlu sezonu, je izuzetno. Dakle, nije nerealno da spomenuti dvojac napusti Leverkusen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ništa od toga ne bi trebalo biti poznato kroz dan ili dva, sam hrvatski reprezentativac želi se odmoriti na nekoliko dana prije nego li krene nova sezona. Barem su takve informacije ”iz izvora bliskih samom igraču.”

Kako smo već spomenuli, Bayer najprije želi biti siguran što će se dogoditi sa Jonathanom Tahom koji je tražio da ga puste u Bayern iz Muenchena. Zapelo je navodno oko dogovora glede cijene transfera između dva kluba. Spomenutom nogometašu ugovor ističe sljedeće godine te je jasno kako ga Bayer neće prodati za ”sitniš”, međutim, ako žele zaraditi na njemu ovo je ljeto idealno za prodaju s obzirom da će za godinu dana biti slobodan igrač.

Ajax bi Hrvata pustio za 15 milijuna eura?

Glede Šutala, Ajax bi ga navodno pustio za 15 milijuna eura, no sve ipak ovisi o pregovorima između Bayera i Bayerna oko Taha. Ako ovaj ostane u Bayeru Šutalo vjerojatno ostaje u Ajaxu, iako su se pojavile i nove kalkulacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac je u Ajaxu prošle sezone, uostalom kao i cijela momčad, odigrao za zaborav, uz 32 utakmice zabio je i jedan pogodak. Podsjetimo, hrvatskog stopera se ranije povezivao sa Fiorentinom, Brightonom i West Hamom, postoji mogućnost da bi i neki od spomenutih klubova ovog ljeta našem reprezentativcu mogao poslati službenu ponudu.

S obzirom na ne baš impresivnu prošlu sezonu možda bi za Šutala bilo najbolje kada bi promijenio sredinu? Leverkusen, dakle, nema previše vremena za kalkulacije, ako Šutalo dobije ponudu iz Engleske mogao bi završiti u Premiershipu. Kao i uvijek, s kalukacijama kada su transferi igrača u pitanju treba biti oprezan i maksimalno rezerviran. Koliko već vremena Hajduk ”dovodi” Džeku i Rakitića, a Dinamo ”prodaje” Petkovića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.