Hokej na ledu: Hrvatska treća, Japan u kvalifikacijama za ZOI 2018.

Hokejaši Japana pobjednici su pretkvalifikacijskog turnira za Zimske olimpijske igre 2018. godine, nakon što su u odlučujućoj utakmici odigranoj u nedjelju u Sapporou svladali Ukrajinu s 2-1, a Hrvatska je pobjedom nad Rumunjskom 4-1 osvojila treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski hokejaši su na turniru u Sapporou igrali bez ‘inozemnih’ pojačanja, a prosječna starost naših reprezenativaca je bila 23 godine pa je bilo teško očekivati da će u konkurenciji iskusnijih i snažnijih reprezentacija uspjeti osvojiti prvo mjesto koje je vodilo u završni krug kvalifikacija za nastup na ZOI 2018. u PyeongChangu.

Nakon poraza od Japana (0-3) i Ukrajine (0-7) Hrvatska se od ovog kvalifikacijskog ciklusa oprostila uvjerljivom pobjedom nad Rumunjima u kojoj su strijelci za našu reprezentaciju bili Dominik Kanaet (7), Luka Mikulić (32), Mario Novak (40) i Marko Šakić (59), a Mate Tomljenović zaustavio 24 od 25 suparničkih udaraca.

Japan je pobjednik turnira s maksimalnih devet bodova, Ukrajina je druga sa šest, Hrvatska je završila na trećem mjestu s tri boda, a Rumunjska je ostala bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završni kvalifikacijski krug na rasporedu je od 1. do 4. travnja ove godine, a na ZOI 2018. plasirat će se pobjednici turnira kojima će domaćini biti Bjelorusija, Latvija i Norveška. Dosada su nastup na olimpijskom turniru osigurali domaćin Južna Koreja te najboljih osam reprezentacija s prošlogodišnje svjetske ljestvice, a to su Finska, Švedska, Kanada, Rusija, SAD, Češka, Slovačka i Švicarska.

Hokej na ledu: Hrvatska – Rumunjska 4-1

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu završila je pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2018. pobjedom nad Rumunjskom od 4-1 (1-0, 2-1, 1-0), ali je porazima od domaćina Japana (0-3) i Ukrajine (0-7) uoči posljednjeg kola bila bez izgleda za plasman u završni kvalifikacijski krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski hokejaši su na turniru u Sapporou igrali bez ‘inozemnih’ pojačanja, a prosječna starost naših reprezenativaca je bila 23 godine pa je bilo teško očekivati da će u konkurenciji iskusnijih i snažnijih reprezentacija uspjeti osvojiti prvo mjesto koje vodi u završni krug kvalifikacija za nastup na ZOI 2018. u PyeongChangu.

Utakmica s Rumunjima bila je dvoboj za 3. mjesto u kojem su hrvatski hokejaši poveli u 7. minuti pogotkom Dominika Kanaeta. Rumunjska je preko Molnara izjednačila u 27. minuti, ali to je bio jedini od 25 udaraca rumunjskih hokejaša koji je prošao pokraj hrvatskog vratara Mate Tomljenovića i završio u mreži.

Hrvatska je ponovno povela u 32. minuti, a strijelac je bio Luka Mikulić. U posljednjoj minuti druge trećina Mario Novak je pogodio za vodstvo Hrvatske 3-1, a konačnih 4-1 postavio je Marko Šakić u 59. minuti, kad su Rumunji povukli svog vratara s leda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je turnir završila na trećem mjestu s tri boda, a Rumunjska je četvrta bez bodova. Za prvo mjesto se bore Japan i Ukrajina, koji su u međusobni dvoboj ušli sa šest bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.