Horvat najavio Maroko: Moramo biti bolji nego protiv SAD-a

Foto: fah

Pobjedom protiv SAD-a, hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija praktički je osigurala prolazak u drugi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu 2023. godine koje zajednički organiziraju Švedska i Poljska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našoj reprezentaciji ostaje još da odigra jedan susret u Jonkopingu, i to protiv Maroka. Premda bod ili bodovi iz tog susreta neće bitnije promijeniti naše mjesto na ljestvici jer Hrvatska će biti druga, nova pobjeda još će malo popraviti raspoloženje, ali i ponuditi mogućnost izborniku da pripremi momčad za ono što slijedi u Malmöu. A tamo je čekaju dvije ekipe sličnog načina igre i ponašanja na terenu, plus Danska. Stoga je jako važno kako će se Hrvatska predstaviti protiv Maroka.

Maroko je osmi put na svjetskim prvenstvima. Najbolji rezultat ostvarili su 1999. godine u Egiptu kada su osvojili 17. mjesto. Ovoga trenutka oni su službeno treća reprezentacija Afrike jer su u borbi za broncu prošloga ljeta pobijedili Tunis 28:24. Zlato je pripalo Egiptu, srebro Zelenortskoj Republici. Inače, Maroko je prije 2 godine na Svjetskom prvenstvu u Egiptu priliku za drugi krug propustio porazom od Alžira 24:23, nakon što su vodili 7 razlike u prvom dijelu. Na kraju su završili na 29. mjestu.

Na ovom prvenstvu u Jonkopingu poraženi su u 1. kolu od SAD-a 28:27, a onda i od Egipta 30:19 u 2. kolu. Zbog toga će ponovno morati u President kup, odnosno razigravanje od 24. do 32. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izbornik Hrvoje Horvat je zadovoljan nakon predstave protiv Amerikanaca:

– Pobjeda bez obzira protiv koga veseli. Rastrčali smo se i veseli veliki broj golova. Obranu smo probali u 5-1 i s jednim pozitivnim dojmom gledamo prema ostatku prvenstva.

Treba još raditi u fazi obrane:

– Nije još na najboljem nivou, osjetilo se to i na otvaranju protiv SAD-a. Obrana je bila gušća, pokretljivija, bili smo agresivniji. Moramo biti proaktivni i ne smijemo ih čekati, već moramo napadati. Onda se možemo nadati tehničkim greškama i šutevima koji nisu pripremljeni. Tako olakšavamo život našim golmanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maroko je opasna ekipa, treba biti bolji nego jučer:

– Sigurno da njihova slika prve utakmice s SAD-om nije prava. Očekujem agresivan Maroko, vratili su im se neki igrači i imaju fantastičnog golmana, on radi veliku razliku, a obrana im daje dosta samopouzdanja. Trebat će nam pravo izdanje, bolje od ovog protiv Amerike kako bi došli do pobjede.

Hrvatska i Maroko su do sada igrali čak četiri puta na svjetskim prvenstvima. I sve ih je dobila Hrvatska. Na Islandu 1995. godine, 33:21. Dvije godine poslije u japanskom Kumamotu, 26:17, zatim deset godina poslije, 2007. godine u Njemačkoj, 35:32.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.