Hrgović i Sep pobjednici Svjetske boksačke serije

Hrvatski boksači Hrvoje Sep i Filip Hrgović, koji nastupaju za Astana Arlanse, pobjednici su Svjetske boksačke serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Astana Arlansi ponovno slave naslov pobjednika Svjetske boksačke serije (WSB), jer je kazahstanska ekipa u dvodnevnom finalu pred tisućama svojih navijačima u Nacionalnom teniskom centru u Astani pobijedila branitelje naslova Cuba Domadorese sa 6:4 (3:2, 3:2), te po treći puta u zadnjih pet sezona osvojila naslov. U posljednjem, odlučujućem meču superteškaša Kazahstanac Ivan Dičko bodovno je bio bolji od Kubanca Yohandija Toiraca.

Zbog neočekivane i nenajavljene odgode finala WSB-a za čak deset dana Hrgović i Sep su bili prisiljeni izostati s finalnih mečeva protiv Cuba Domadoresa. Boksači BK Leonardo već su zbog Svjetske boksačke serije otkazali na nastup na Europskim igrama u Bakuu, a da su se priključili kazahstanskim kolegama morali bi preskočiti i kolovoško Europsko prvenstvo ili u najboljem slučaju put Sofije krenuti nepripremljeni. S obzirom da je EP posljednja prilika da se osigura nastup na listopadskom Svjetskom prvenstvu u Dohi, WSB finale moralo je proći bez Hrvata.

Sep: Bilo je zaista dramatično i neizvjesno do posljednje sekunde

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je fantastično iskustvo! Ponekad je lakše boksati nego pratiti dramatične mečeve iz publike. Bilo je zaista dramatično i neizvjesno do posljednje sekunde, jer protiv Kubanaca svaka pogreška može biti vrlo skupa. Strašno sam ponosan na ovaj uspjeh Arlansa i bit će mi drago braniti boje Astane i ubuduće”, rekao je hrvatski poluteškaški reprezentativac Hrvoje Sep.

Hrvoje i Filip bodrili su svoje kolege iz prvog reda tribina. Iako nisu sudjelovali u mečevima doigravanja, njihov je doprinos ovosezonskom slavlju kazahstanske momčadi zaista izuzetan. Zajedno su hrvatski boksači u 14 nastupa od sredine siječnja do kraja travnja u ringovima od Azije do Južne Amerike postigli čak 13 blistavih pobjeda. Hrgović je postao najbolji superteškaš WSB-a, te jedini u svojoj kategoriji izborio plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine.

filip hrgović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović: Jedva sam se suzdržao da ne uletim u ring

“Jedva sam se suzdržao da ne uletim u ring! Strašno mi je žao što Hrvoje i ja nismo mogli pomoći našim Arlansima u finalu, ali pokazalo se da to ipak nije bilo neophodno. Zahvaljujem glavnom treneru Džakijevu i vodstvu Arlansa na svemu što su učinili za mene, hvala i mom treneru Leonardu Pijetraju pod čijim sam vodstvom ove sezone postigao sedam pobjeda zaredom u WSB-u”, naglasio je hrvatski prvak Filip Hrgović.

Pijetraj: Čestitam svojim boksačima na izuzetnom uspjehu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponosan sam na naših pet sezona u WSB-u. Nije lako održati se tako dugo u svjetskoj konkurenciji i pritom stalno boksati za najbolje ekipe. Čestitam svojim boksačima na izuzetnom uspjehu. Koliko nas cijene u boksačkom svijetu najviše pokazuje izjava Francuza Karima Bouzidija, izvršnog direktora AIBA-a, na svečanoj večeri nakon finala u Astani koji je Kazahstancima rekao – Nikad ne biste bili prvaci da za Astanu ne boksaju Hrgović i Sep”, kazao je trener Pijetraj.

Odmah po povratku iz Astane naši boksači nastavljaju s pripremama za Europsko prvenstvo u Sofiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.