HRS reagirao poslije poraza od Egipta: ‘Igrači to nisu zaslužili, nit vodilja je iznad svih Hrvatska’

epa10403670 Croatian fans cheer before the IHF Men's World Championship group G handball match between Egypt and Croatia, at Husqvarna Garden in Jonkoping, Sweden, 13 January 2023. EPA/Mikael Fritzon SWEDEN OUT

Nakon teškog poraza na startu Svjetskog rukometnog prvenstva od Egipta hrvatska reprezentacija dovela se u tešku poziciju, četvrtfinale, osnovni cilj naše reprezentacije uoči turnira, čini se jako, jako daleko. Poraz od čak devet golova razlike manje boli od same igre koja je zapravo bila izrazito loša. Hrvatsku u drugom kolu čeka SAD, dakako, naši rukometaši moraju ići na pobjedu. Sve drugo vodi definitivno u rezultatski ponor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije teškog poraza, a nakon žestokih medijskih kritika, oglasio se iHrvatski rukometni savez porukom na službenom Facebooku profilu koju prenosimo u cijelosti:

“Od istine se ne bježi… Jednom davno napisao je legendarni Blaženko Lacković i ostavio nam tu rečenicu u sjećanju zauvijek.

Ne bježimo od činjenica. Ne bježimo od toga da boli poraz protiv Egipta, da ga nismo očekivali ni u najružnijem snu. Ne bježimo od činjenice da nismo bili pravi. Ne bježimo od odgovornosti prema navijačima, ali i prema sebi, prema ljudima s kojima smo svakodnevno okruženi, prema onima na čijim leđima je nastao identitet hrvatskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bježimo ni od vrijeđanja, kako igrača, stožera, tako i njihovih obitelji, prijatelja… Većina će reći zasluženo, u redu. No, možda ipak nisu to zaslužili na ovakav način jer i oni su ljudi, nečiji sinovi, očevi, i oni osjećaju, vide, čuju kao i svi mi, a nakon svega, ponovno idu na teren. Sami su to izabrali, jesu, ali uvijek i iznad svih Hrvatska, to je njihova nit vodilja i u to nikad nemojte sumnjati.

Ne bježimo ni od toga da i u Švedskoj imamo podršku naših navijača i na tribinama i u virtualnom svijetu na čemu smo iznimno zahvalni!

Do kraja skupine G još su dvije utakmice, Svjetsko prvenstvo traje do 29. siječnja, a to je još punih 15 dana. Svaka utakmica je novo dokazivanje. Riječi kapetana Domagoja Duvnjaka su: “Nećemo se predati”, stoji u objavi HRS-a na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.