HRT Samovojski: ‘Ovo nije oproštaj, ovo je zahvala’

Foto: Snimka zaslona

Europsko nogometno prvenstvo nakon mjesec dana došlo je do svog samog kraja. Prvak Europe, posve zasluženo, postala je reprezentacija Španjolske, koja je u finalu s 2:1 svladala Englesku. Predvođeni bivšim igračem Dinama Danijem Olmom, koji je ujedno i jedan od najboljih igrača i strijelaca turnira, Španjolci su po četvrti puta osvojili europski naslov. Treba li reći da su rekorderi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oproštaj od Eura oproštaj je, barem zasad, i od praćenja emisije HRT-a posvećene Europskom prvenstvu, a u kojoj je dominirao, bez konkurencije, doajen hrvatskog sportskog novinarstva Anton Samovojska. Na kraju se HRT odužio velikom novinaru te svom analitičaru poklonom iznenađenja. Ne ”za optoštaj, već zbog zahvale…”

”Antone, znate li vi da ste vi posebna kategorija?”, bilo je pitanje u studiju HRT-a, nakon čega mu je HRT-ov voditelj Ivan Dorian Molnar donio dres hrvatske reprezentacije s potpisima svih igrača, a na leđima je bio, tko drugi, nego Luka Modrić. Kapetan hrvatske reprezentacije te njegova desetka.

”Ovo nije oproštaj, ovo je zahvala”, rekli su na HRT-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Hvala vama, hvala vam, raznježili ste me, nisam znao. Hvala vam lijepa!”, odgovorio je emotivni Samovojska.

Do sljedećeg velikog turnira, do SP-a 2026. godine i novog izazova za hrvatsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane pred Sportskom redakcijom HRT-a novi je izazov, Olimpijske igre u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.