Hrvatice propustile veliku priliku za pobjedu u Ligi prvakinja: Rukometašice Podravke remizirale u Koprivnici protiv slovenskog Krim Mercatora

Foto: fah

U susretu trećeg kola C skupine rukometne Lige prvakinja Podravka Vegeta je u Koprivnici odigrala 27-27 protiv slovenskog Krim Mercatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je vodila praktički cijelu utakmicu, u pojedinim dijelovima i sa četiri gola prednosti, Podravka ipak nije uspjela ostvariti pobjedu. Hrvatske prvakinje su 40 sekundi prije kraja utakmice imale pogodak prednosti i napad, ali nakon izgubljene lopte gošće su uspjele izjednačiti i osvojiti važan bod.

U prvih 15 minuta utakmice gledali smo izjednačenu igru, Podravka tada serijom 4-0 od rezultata 7-7 bježi na 11-7. Do poluvremena su gošće smanjile na dva gola zaostatka (15-13). U nastavku susreta Krim se približio na samo gol zaostatka (16-15), no hrvatske prvakinje su zabile dva uzastopna gola za +3 (18-15).

U 48. minuti ekipa Zlatana Saračevića je imala i četiri pogotka prednosti (22-18), ali se Krim još jednom vratio smanjivši na 24-23. Kada je Podravka tri minute prije kraja susreta ponovo stigla do tri pogotka razlike (27-24) činilo se kako će bodovi ostati u Koprivnici. Ipak, Krim je 40 sekundi prije kraja susreta smanjio na 27-26, Podravka je imala napad za potvrdu pobjede, no Korina Karlovčan je izgubila loptu, a Tjaša Stanko u kontri izjednačila. Podravka u preostalih 18 sekundi nije uspjela zabiti gol za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U domaćim redovim najefikasnije su bile Natalija Čigirinova s pet golova, te Alena Ikhneva i Dejana Milosavljević sa po četiri gola, dok su u slovenskom sastavu najefikasnije bile Tamara Mavsr sa 10 i Tjaša Stanko s pet golova.

U drugom susretu iz skupine u nedjelju se sastaju Thuringer i Gyor ETO KC.

Na ljestvici vodi Gyor sa četiri boda, Podravka i Krim imaju po tri boda, a Thuringer je na začelju bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućem kolu Podravka 3. studenog gostuje u Ljubljani.

REZULTATI

Podravka Vegeta – Krim Mercator 27-27 (15-13)
U nedjelju, 21. listopada:
Thuringer – Gyor ETO KC

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LJESTVICA:
1. Gyor ETO KC 2 2 0 0 72-50 4
2. PODRAVKA VEGETA 3 1 1 1 82-86 3
3. Krim Mercator 3 1 1 1 77-86 3
4. Thuringer HC 2 0 0 2 46-55 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.