Hrvatska – Brazil 26:25! Prošli smo u četvrtfinale!

Hrvatska muška rukometna reprezentacija teže od očekivanog svladala je Brazil u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru sa 26-25 (13-15) i izborila nastup među osam najboljih momčadi svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku su do pobjede predvodili Marko Kopljar s pet, te Manuel Štrlek i Domagoj Duvnjak sa po četiri gola, dok je Silva zabio pet puta za Brazil.

Hrvatska je vrlo loše odigrala prvo poluvrijeme, promašila je čak četiri sedmerca, te imala devet izgubljenih lopti, a to je za posljedicu imalo rezultatski zaostatak od 13-15.

Početak drugog poluvremena ponudio je mnogo agresivniju igru u obrani, Brazilci u prvih sedam i pol minuta nastavka nisu uspjeli postići pogodak, dok je Hrvatska iz preciznih protunapada napravila seriju od 5-0 kojom je preuzela kontrolu rezultata. Ipak, Brazil se ekspresno vratio, te je bilo neizvjesno do samoga kraja. Dvoboj je bio riješen tek kada je Duvnjak pogodio za 26-24 40 sekundi prije kraja. Nakon toga sačuvali smo loptu, iako su Brazilci odigrali presing po cijelom terenu, no loptu nisu uspjeli uzeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo najlošija izvedba Hrvatske na ovom turniru! Naravno, treba odati priznanje i Brazilcima koji su dobro parirali našim rukometašima. Na sreću, ako želimo otići do kraja, treba dobivati i one utakmice u kojima ponekad budeš i lošiji.

Hrvatska će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv pobjednika susreta Švedska – Poljska koji je na programu u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.