Hrvatska protiv Finske s kapetanom Mandžukićem, bez petorice ključnih igrača po pobjedu!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će u dalekoj Finskoj odigrati drugu utakmicu u samo nekoliko dana, nakon pobjede protiv Kosova i prave nogometne rapsodije Vatreni će, u nikad više oslabljenom sastavu, krenuti po novu pobjedu kako bi učvrstili ili barem zadržali vodeće mjesto na ljestvici svoje kvalifikacijske skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ozljede kapetana Luke Modrića, dokapetana Ivana Rakitića, ozlijedio se i Vedran Ćorluka, tako da će Hrvatska protiv Finske po pobjedu krenuti s Mandžukićem kao kapetanom i sastavom u kojem nema najvećih zvijezda hrvatskoga nogometa. Tome unatoč Hrvatska je favorit i sve ovisi samo o Vatrenima.

Podsjetimo na dosadašnja dva kvalifikacijska susreta na putu prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Vatreni su prvo u Maksimiru remizirali (1:1) s Turskom, a onda u četvrtak, kako smo spomenuli, razbili Kosovo te u albanskom Skadru slavili s visokih 6:0. Odmah nakon utakmice igrači i stručni stožer, predvođen Antom Čačićem, okrenuli su se Finskoj, važnoj utakmici čije su važnosti svi svjesni o čemu najbolje svjedoči izjava Ivana Perišića koji je rekao kako će pobjeda u Skadru biti beznačajna ukoliko se tri boda ne donesu iz zemlje s tisuću jezera.

Podsjetimo, Ante Čačić, nažalost, neće u Tampereu na raspolaganju mati Modrića, Rakitića, Lovrena, Pjacu, ni Vedrana Ćorluku, koji je u Skadru odigrao samo prvo poluvrijeme, a onda je radi preventivnih razloga, kad je bilo jasno da je pobjeda u džepu, izašao iz igre. Ćorluka ima problema s aduktorom, što je problem koji se riješava dužim mirovanjem. Umjesto Vedrana Ćorluke ušao je mladi igrač Rijeke Matej Mitrović i odmah zabio svoj prvi gol u dresu Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik je na press konfrenciji dan prije dvoboja s Finskom najavio mogućnost da Vedran Ćorluka neće biti spreman za utakmicu, upitan je i Danijel Subašić, sjajni golman Monaca i pouzdana zadnja brana hrvatske nogometne reprezentacije. No, malo je vjerojatno da će izbornik odustati od Danijela, ne u ovako značajnoj utakmicu u kojoj su tri boda gotovo pa imperativ.

Suočen s činjenicom da će u zadnoj liniji ostati bez svog suigrača s kojim se vrlo dobro poznaje i s kojim odlično surađuje iskusni Domagoj Vida je rekao: “S Ćorlukom se izvrsno nadopunjujem, milina je igrati s njim, on donosi mirnoću u obrani.” Sada će, spreman ili ne, morati isto tako dobro surađivati s Mitrovićem.

Prema svemu sudeći, iako neslužbeno, ovo je sastav koji će istrčati protiv Finske. Inače sjajno su se snašli protiv Kosovara, a momčad koja pobjeđuje se ne mijenja, osim ako se to ne događa, kao u hrvatskom slučaju, višom silom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašić – Vrsaljko, Mitrović, Vida, Pivarić – Badelj, Kovačić – Brozović, Kramarić, Perišić – Mandžukić

Na klupi će tako svoju prigodu čekati L. Kalinić, Vargić, Strinić, Jedvaj, Antolić, Rog, N. Kalinić i Čop, koji se ipak bolje osjeća nego prije dvadesetak sati, visoke temperature više nema.

Utakmica Finska – Hrvatska igra se od 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.