Hrvatska futsal reprezentacija oprostila se od natjecanja na Europskom prvenstvu

foto HINA/ Mario ĆUŽIĆ/ ua

Hrvatska futsal reprezentacija oprostila se od natjecanja na Europskom prvenstvu nakon što je u posljednjem susretu C skupine u Beogradu odigrala 2-2 (1-1) s Rusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranicima Mate Stankovića je za treći uzastopni plasman u četvrtfinale na EUR-ima trebala pobjeda od dva razlike protiv Rusije, jednog od glavnih kandidata za naslov i velesile koju nikad u povijesti nije pobijedila. Ta misija se ipak pokazala nemogućom, iako su hrvatski reprezentativci 15 minuta prije kraja vodili s 2-1 i stigli nadomak podviga.
Hrvatska je povela u 9. minuti kada je udarac Vedrana Matoševića gotovo iz mrtvog kuta ruski Brazilac Robinho sproveo u vlastitu mrežu. U 12. minuti Rusi su izjednačili volejem Sergeja Abramova i to je bio rezultat prvog dijela. U 25. minuti Tihomir Novak ponovno dovodi Hrvatsku u vodstvo nakon dodavanja petom Franca Jelovčića i “male vatrene” je plasmana u četvrtfinale dijelio još samo jedan gol. Nada je postojala sve do dvije minute prije kraja kada je Nikolaj Pereverzev izjednačio na 2-2 nakon kontre i dodavanja Edera Lime. Minutu prije kraja Rusi rade šesti akumulirani faul, no Novak iz penala ne uspijeva zabiti za pobjedu.
Unatoč ispadanju, hrvatska futsal reprezentacija je odigrala odličnu utakmicu s Rusima, a današnjom izvedbom bi u petak sigurno izbjegli poraz protiv Kazahstana (2-4), koji ih je i koštao plasmana među osam najboljih.

REZULTATI:
HRVATSKA – Kazahstan 2-4
3. veljače:
Rusija – Kazahstan 2-1
7. veljače:
HRVATSKA – Rusija 2-2

POREDAK:
1. Rusija 2 1 1 0 4-3 4
2. Kazahstan 2 1 0 1 5-4 3
3. HRVATSKA 2 0 1 1 4-6 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanković: Ovo je bila prava Hrvatska

Izbornik hrvatske futsal reprezentacije Mato Stanković bio je zadovoljan igrom svoje momčadi u susretu protiv Rusije, ali žali zbog propusta iz prve utakmice.

Hrvatska je svoj nastup na Europskom prvenstvu u Beogradu završila remijem s europskim doprvacima Rusima odigravši 2-2. Dva je puta vodila i došla na korak do četvrtfinala, no nije uspjela slaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zadovoljan sam današnjim pristupom. Nakon prve utakmice bili smo potišteni i žalosni jer nismo pokazali niti djelić onoga što možemo. Pokušali smo iznenaditi Ruse, išli na pobjedu, ali Rusija je takva momčad da je to bilo teško očekivati. Drago mi je da je Hrvatska pokazala kako rezultati proteklih godina nisu bili slučajni”, rekao je izbornik Mato Stanković po završetku dvoboja.

Hrvatska je povela u 9. minuti kada je udarac Vedrana Matoševića gotovo iz mrtvog kuta ruski Brazilac Robinho sproveo u vlastitu mrežu. U 12. minuti Rusi su izjednačili volejem Sergeja Abramova i to je bio rezultat prvog dijela. U 25. minuti Tihomir Novak ponovno dovodi Hrvatsku u vodstvo nakon dodavanja petom Franca Jelovčića i “male vatrene” je plasmana u četvrtfinale dijelio još samo jedan gol. Nada je postojala sve do dvije minute prije kraja kada je Nikolaj Pereverzev izjednačio na 2-2 nakon kontre i dodavanja Edera Lime.

“U jednom se trenutku učinilo da bismo mogli otići na potrebnih dva razlike, no u završnim smo minutama pali po pitanju snage, a igrača-vratara nismo mogli ranije uvesti jer su Rusi tada neprestano imali posjed lopte. Međutim, mi na kraju trebamo analizirati prvu utakmicu, ona je bila ključ za četvrtfinale”, dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč ispadanju u grupnoj fazi, Hrvatska je potvrdila svoju kvalitetu protiv jednog od glavnih favorita za naslov prvaka Europe.

“Ne bih prozivao igrače, glavno da smo pokazali da smo prava momčad. Većinu smo utakmice bili bolji od Rusije s Brazilcima i najboljim ruskim igračima te igračima koji su osvajali Lige prvaka i druga natjecanja. Malo je nedostajalo, ali bar smo osvjetlali obraz i ‘muški’ poginuli, a ni ovaj bod neće biti nevažan kad se budu određivale jakosne skupine. Žao mi je prve utakmice, mi imamo momčad koja može pobijediti svakoga, ali ako nismo svi na maksimumu, možemo imati problem s lošijim suparnicima. Ružno je spominjati suđenje, ali dvije su odluke protiv Kazahstana usmjerile taj dvoboj u njihovom smjeru, a na kraju je ovo bila prava Hrvatska”, zaključio je Mato Stanković.

Izabranicima Mate Stankovića je za treći uzastopni plasman u četvrtfinale na europskim prvenstvima trebala pobjeda od dva razlike protiv Rusije, jednog od glavnih kandidata za naslov i velesile koju nikad u povijesti nije pobijedila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.