Hrvatska izborila plasman na EP U-19

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina izborila je nastup na Europskom prvenstvu svoje dobne kategorije koje će se održati u Njemačkoj od 11. do 24. srpnja ove godine zahvaljujući uvjerljivoj 4-0 (2-0) pobjedi protiv izravnog konkurenta Belgije u susretu posljednjeg, 3. kola skupine 5 završnog kvalifikacijskog kruga igranom u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke za Hrvatsku postigli su Benković (37), Brodić (45), Lovren (76) i Knežević (90).

Hrvatska je tako zauzela prvo mjesto u skupini s maksimalnih devet bodova, prošloga tjedna su izabranici Ferde Milina svladali Bugarsku sa 1-0 i Škotsku sa 3-0, dok je Belgija natjecanje u skupini okončala na drugom mjestu sa šest bodova.

U drugom susretu posljednjeg kola Škotska je u Kraljevici svladala Bugarsku sa 2-1 i tako završila kao treća s tri boda, dok je Bugarska ostala posljednja bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na EP u Njemačkoj nastupit će osam reprezentacija, a Hrvatska je prva koja se uspjela pridružiti domaćinu. Preostalih šest sudionika bit će poznato nakon što se odigraju utakmice 3. kola u ostalim skupinama, pet ih je na programu u utorak, a jedna u srijedu.

Pogledajte video s Facebooka kako Hrvatska U-19 slavi plasman na EP u Njemačkoj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska U-19 slavi plasman na EP u Njemačkoj!

Posted by Hrvatski nogometni savez on 28. ožujka 2016

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI 3. KOLA:

HRVATSKA – Belgija 4-0

Škotska – Bugarska 2-1

TABLICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 HRVATSKA 3 3 0 0 8-0 9
2 Belgija 3 2 0 1 3-4 6
3 Škotska 3 1 0 2 2-6 3
4 Bugarska 3 0 0 3 1-4 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.