Hrvatska košarka na koljenima a Dino Rađa cirkusira…

Foto: Snimka zaslona/RTL

Po mnogima nikad gore stanje u hrvatskoj košarci nije bilo kao što je to slučaj posljednjih desetak mjeseci. Nažalost, oni koji na takav način razmišljaju imaju pravo, iz više razloga. Dok traje pauza uzrokovana pandemijom koronavirusa što nam drugo preostaje nego nadati se da će kad se ponovno krene ”loptanje pod obručima” stvari biti bolje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskih klubova nema u europskim kupovima, u besmislenoj regionalnoj ABA ligi, u kojoj hrvatski klubovi sudjeluju iz tko zna kojih razloga, naši klubovi životare, reprezentacija, koja je nekoć svake godine s velikih natjecanja donosila jednu medalju, doživjela je debakl u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, odgođen je kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, a kad se i bude igrao šanse za plasman na OI nam nisu sjajne… Ukratko, da ne nabrajamo, stanje je u najmanju ruku problematično, za ovakvo stanje u hrvatskoj košarci odgovorni, kako to već ide u Hrvatskoj, nisu odgovarali,  umjesto odgovora najodgovorniji ljudi hrvatske košarke cirkusiraju i ponašaju se kao da je hrvatska košarka samo njihova svojina i kao da se sve to nas ne tiče.

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, stručni savjetnik u HKS-u, Dino Rađa, stigao je jučer na RTL u majici 18+. Naime, Rađa je u emisiju RTL Danas došao je s namjerom da govori o dokumentarcu o Michaelu Jordanu i Toniju Kukoču te o stanju u hrvatskoj košarci, no svu pozornost ukrao je natpis na njegovoj majici, nakon emisije uglavnom se raspravljao o eventualnoj poruci koju je Dino htio poslati kad je obukao takvu majicu. Radi se o bijeloj majici na kojoj je pisalo ”Piz*aria”, i sam voditelj, Marko Vargek, bio je iznenađen potezom Dina Rađe…

”Je li ovo neka poruka na majici?”, upitao ga je Vargek, na što je Rađa odgovorio da nije. ” Ne, ovo je bila prva majica u ormaru”,  kazao je Dino, prenosi Večernji list.  Nakon gostovanja hrvatski košarkaš je poručio da bi i danas igrao za hrvatsku reprezentaciju, kao i u vrijeme kada je bio aktivni košarkaš i kada je, kako tvrdi, igrao i bez osiguranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije odjave emisije voditelj je dao do znanja Rađi da je stigao u majici s neprikladnim natpisom za gostovanje u informativnoj emisiji. ” Nadam se da neće biti problema zbog majice”, rekao je voditelj.  ”Kod mene neće sigurno”, odgovorio mu je vrlo bahato Rađa, koji je u istoj majici snimljen i u kolovozu prošle godine tijekom ljetovanja na Visu, i koju nije obukao zato što mu je bila ”prva u ormaru”, kako je rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.