Hrvatska olimpijska kraljica: Sandra, Blanka i Janica!

Foto: fah

Hrvatska atletičarka Sandra Perković je na Olimpijskom stadionu u Londonu srušila čak 26 godina star rekord mitinga kojeg je držala Ilke Wyluda iz DDR-a (68.04),  bila je kraća manje od metra od svog hica iz Šangaja (70.88), koji je vodeći u svijetu ove sezone. Sjajna forma hrvatske atletičarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra Perković i London “vole se javno”, naime sjajna hrvatska sportašica prije četiri godine na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila je zlatnu medalju i postala je s pravom aktualna kraljica hrvatskog sporta. Možda čak i uz bok legendarne Janice Kostelić, najbolje hrvatske sportašice svih vremena?  Hrvatska je, naravno, imala i ima vrhunske sportaše i sportašice, međutim, tri ipak odskaču?

Sandra, Janica i Blanka… Tri hrvatske olimpijske kraljice. Nažalost, super talentiranu Blanku Vlašić ozljede su spriječile da “jednostavno u pokornosti drži sve visašice više godina”, da je bilo to što nije i Blanka bi prije četiri godine, zajedno sa Sandrom, donijela u Hrvatsku olimpijsko zlato. Blanke se sjećamo iz vremena kad su je ozljede zaobilazile i kada je bila kraljica hrvatskog sporta i svjetske atletike, koji neki, inače, smatraju kraljicom sportova.  Inače, Blanka je vlasnica olimpijskog srebra iz 2008., dakle iz Pekinga.

Sandra Perković, praktički nekoliko dana prije Olimpijskih igara u Riju, u sjajnoj je formi koju drži čitavu sezonu, samom činjenicom da pobjeđuje čak i prije nego izađe na sportsko borilište hrvatska olimpijska kraljica prometnula se u najveći hrvatski adut na predstojećim Olimpijskim igrama. Naravno, ima Hrvatska veliku plejadu sportaša sposobnih da se bore za medalje, za zlato, koje je zapravo vrhunac svake karijere, svakog sportaša, no, samo je Sandra stvarni favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko ne može reći da rukometaši i vaterpolisti, možda košarkaši, ne konkuriraju za medalje, nitko ne može oduzeti nadu Marinu Čiliću, nitko, dakako, ne smije otpisati ozljedama načetu i nekoliko puta spomenutu hrvatsku sportsku heroinu Blanku Vlašić, nitko, ne otpisuje veslače, strijelce, boksače…, međutim, Sandra Perković je čudo, što priznaju i oni koji je mjesecima pokušavaju bezuspješno pobijediti. Strani mediji pišu kako je Sandra toliko dominantna da to jednostavno “boli” njene sportske suparnice.

Način na koji dominira na natjecanjima Dijamantne lige Sandra Perković  vraća nas u prošlost, slično je dominirala, na sličan način pobjeđivala, na utrkama Svjetskog kupa Janica Kostelić tamo davno u prvoj polovici, prvog desetljeća, 21. stoljeća. Iako su prošle godine uspomene su svježe kao da je bilo jučer.

Janica se vratila nakon teške ozljede i postala olimpijska kraljica, ne jednom, Sandra već ima zlato, može li Blanka? Što ima Blanka, osim nade? Ne puno, ali zato ima sve – vjeru i priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.