Hrvatska pobijedila Australiju i zauzela deveto mjesto

Foto: fah

Hrvatski vaterpolisti zauzeli su deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki svladavši Australiju s 17-10 (3-2, 5-4, 6-2, 3-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to utakmica u kojoj su naši igrači iskazali ozbiljnost, profesionalnost i odgovornost, te nisu dopustili Australcima niti jedno vodstvo. U hrvatskim redovima najbolji su bili Ante Vukičević s pet golova, Luka Bukić s četiri, ali ponovo i debitant Zvonimir Butić koji je uz dva gola ubilježio po jednu asistenciju, blokadu, osvojenu loptu, kao i jednu dobru dodatnu obrambenu reakciju.

– Naravno da ova pobjeda nije baš zaliječila rane od ranije. I neće još dugo. Morali smo iz poštovanja prema sebi odraditi ovo do kraja. Jasno je mislim svakom na ovom turniru, pa i u cijelom svjetskom vaterpolu, da Hrvatskoj nije mjesto ovdje gdje smo završili. Ponovit ću samo još jednom, sami smo si krivi najviše. Sve e bilo u jednoj lopti, jednom detalju, jednoj gredi. Otišlo je na suprotnu stranu, ne na našu. Analizirat ćemo pomno zašto, spremni smo napraviti detaljnu analizu, ja sam spreman preuzeti svoj dio odgovornosti. Završila je napokon ova muka po nas koja je nama bila jako teška zadnjih 4-5 dana, kazao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske reprezentacije.

Sljedeće Svjetsko prvenstvo odigrat će se već u veljači 2024. u glavnom katarskom gradu, Dohi, a Europsko prvenstvo je dogodine u siječnju, u Izraelu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.