Hrvatska – Portugal: Na Poljudu počast herojskom Vukovaru…

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija, kako smo već pisali,  poražena je na Poljudu u Splitu u sklopu 6. i posljednjeg kola Lige nacija od Portugala, bilo je 3:2 za prvake Europe. No Hrvatska nije igrala loše, naprotiv, čak i s igračem manje minuti su dijelili Vatrene od osvajanja jednog boda, a važno je naglasiti da je glavni sudac utakmice napravio više katastrofalnih pogrešaka na štetu naše reprezentacije. Dva pogotka za Vatrene zabio je Mateo Kovačić, a Hrvatska je porazu unatoč ostala u prvoj jakosnoj skupini Lige nacija s obzirom da je Švedska poražena od Francuske 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tribinama zbog korone praznog stadiona na Poljudu, a ispod velike hrvatske trobojnice, stajao je transparent na kojem je pisalo ”VUKOVAR”, velikim tiskarskim slovima. Naime, tim je natpisom odana počast Gradu heroju, Vukovaru, koji je 18. studenoga 1991. godine pao u ruke velikosrpskim zločincima, Miloševićevim boljševicima i Šešeljevim nacistima. Vukovar je tri mjeseca odolijevao pod naletom četnika i tzv. JNA, tri mjeseca vremena dao je Hrvatskoj, tri mjeseca koja su bila dovoljna da se Hrvatska konsolidira i na kraju u akciji Oluja kolovoza 1995. slavodobitno okonča velikosrpsku okupaciju na većini svog teritorija. Vukovar je kasnije mirnom reintegracijom vraćen u hrvatski ustavno pravni poredak. No prije toga, ulaskom velikosrpskog okupatora u Vukovar isti su počinili genocid, zvjerske zločine, nezapamćene još od vremena Drugog svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.