Hrvatska protiv Bahreina otvara drugi krug

epa08949406 A handout photo made available by Egypt Handball 2021 of Ahmad Madadi (facing) of Qatar trying to beat the Croatian defence during the match between Croatia and Qatar at the 27th Men's Handball World Championship in Alexandria, Egypt, 19 January 2021. EPA/Hazem Gouda / Egypt Handball 2021 HANDOUT SHUTTERSTOCK OUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Hrvatska rukometna reprezentacija danas otvara drugi krug natjecanja protiv Bahreina na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Utakmica se igra od 18 sati, a u sastav Hrvatske je uključen Igor Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nakon važne pobjede u trećem kolu prvog kruga protiv Katara, danas za protivnika ima Bahrein, momčad koja je bila trećeplasirana u grupi D, prvog kruga natjecanja. Bahrein je pobijedio DR Kongo, te upisao dva poraza protiv Danske i Argentine. U drugi krug, Hrvatska je prenijela 3 boda, dok je Bahrein bez bodova na posljednjem mjestu grupe 2. Bahreinu je najveći uspjeh plasman na Olimpijske igre u Tokiju. U kvalifikacijama su u polufinalnom ogledu pobijedili domaćina Katar 28:26, a u finalu Koreju 34:29 i tako po prvi put osigurali nastup na tom natjecanju.

Islanđanin Johan Halidor Sigfusson trenira Bahrein, koji je uskočio u tu ulogu prošli mjesec nakon odlaska Nijemca Michaela Rotha. Bahrein je u Egiptu postigao 75 pogodaka iz 128 udaraca, što je 59 posto. Vratari su im na 26 obrana, što je nešto više od 23 posto.

Prvi strijelac je Husain Al – Sayyad s 12 pogodaka u tri nastupa. S visinom imaju problema. Ni jedan igrač nije viši od 190 centimetara. Ali su zato jako brzi na nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će za današnji susret imati na raspolaganju Igora Karačića koji je propustio prvi krug, umjesto Janka Kevića, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.